Zenica Siniša Petrić Siniša petrić Zenica
Foto: Printscreen/Bosanska policija

On je poznat kao desna ruka Luke Bojovića, a "slavu" je stekao hladnokrvnim i monstruoznim ubistvima širom Evrope i stoga važi za najmonstruoznijeg člana "zemunskog klana".

Zenica je još kao maloletnik bio član grupe ubica Marinka Magde, koja je masakrirala 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj. Petrićeva ekipa je radila za Magdu, pa su u januaru 1994, za samo jednu noć, u Subotici ubili Milana, Stanu i njihovog sina Daneta Petrića, koji je tada imao samo 11 godina, kao i Veru i Josipa Agatića.

Magda je upucao oca i majku, tada se pojavio mali dečak, kome je Siniša rekao da ćuti i da se sakrije iza kreveta. Nakon što su pronašli novac i krenuli, Zenica se okrenuo i ubio dečaka. Kada ga je sudija pitao zašto je ubio dete, Zenica je odgovorio: "Bio sam nešto nervozan te noći." Osuđen je na smrt, ali mu je kazna preinačena na 15 godina zatvora.

Zenica trenutno izdržava kaznu u Valensiji, gde je 2012. uhapšen zajedno sa Lukom Bojovićem.

On je zatražio da ostatak kazne odsluži u BiH, a to je pod čudnim okolnostima prihvatio Okružni sud u Banjaluci.

Po toj odluci Okružnog suda u Banjaluci, Petrić će biti premešten u zatvor u Foči. Tu bi trebalo da odleži tri godine, ali je pretpostavka da će se u njemu zadržati godinu dana, uz dobro vladanje. Nakon toga je slobodan čovek.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading