PRESUDE NEMA NI NA VIDIKU Otac prve žrtve "zemunskog klana" ogorčen radom suda
Foto: Alo/Privatna arhiva

Nesrećni mladić je zbog stravično maltretiranja koje je preživeo kasnije izvršio samoubistvo.

Suđenje za prvu otmicu "zemunskog klana" poečlo je u Višem sudu u Beogradu počelo je još 2018. godine, ali ni posle dvadesetak održanih ročišta presuda nije ni na vidiku.

Kako za Informer kaže Zoran Stevanić, otac nesrećnog Nenada, jedina presuda koja je izrečena je ona da on mora da plati 50.000 dinara zato što je negodovao odlukama sudije, ali mu nije jasno kako je moguće da onda nije kažnjen Ljubiša Buha Čume koji je svedok u ovom procesu koji se ne pojavljuje na suđenju, a ni policija ga nije privela iako je to naloženo. 

Dva pravca istrage ubistva Srbina u Kolumbiji - Alo.rs

- Pet godina traje suđenje i ne vidim da će biti u skorije vreme završeno, a mene je sud zbog navodnog narušavanja reda u sudnici kaznio sa 50.000 dinara. Tu kaznu ja platiti neću. Ići ću u zatvor na 50 dana. Sina sam izgubio, a suđenje traje već pet godina. Održano je dvadesetak ročišta i nema presude. Zašto? Samo pitam. Zašto? Kako je moguće da Čume ne dolazi na suđenje, i nikom ništa. Dejan Milenković Bagzi je svedočio i ispričao kako je Dušan Spasojević Šiptar Čumetu dao dva zlatna lanca, a kako je on dobio zlatni sat i kameru, koje je inače predao u UBPOK, ali su oni u međuvremenu nestali. Kada sam sudiju pitao šta se desilo sa kameorm i satom, odmah sam kažnjen - kaže Stevanić.

Inače za slučaj prve omice "zemunskog klana" sudi se bivšim policajcima Milanu Radukiću i Saši Đajiću, kao i pripadnicima "zemunskog klana" Nikoli Bajiću i Goranu Ristiću. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading