ISTRAGA O UBIJENOM SRBINU U KOLUMBIJI U DVA PRAVCA Ovo je sličnost sa likvidacijom Dejana Stanimirovića Markosa
Foto: Printscreen/Kolumbijski mediji

Rodom sa Žabljaka

- Ubijeni Slobodan Marjanović, koji ima srpsko državljanstvo ali je rodom sa Žabljaka, u Kolumbiji je prema prvim informacijama boravio kao turista. Prvi podaci govore da je u zemlju ušao pre nekoliko dana, a na njegovoj ruci je pronađena narukvica jednog hotela u El Rodaderu - prenose kolumbijski mediji.

 

Kako navode, pucnjavu su policiji prijavili meštani.

- Rekli su da su čuli hice, a potom videli da se automobil udaljava velikom brzinom, zbog čega policija ne isključuje mogućnost da je Marjanović ubijen neposredno pre nego što je izbačen iz automobila - navode oni. Istraga se sada vodi u dva pravca, a jedan od njih je da je bila slučajna žrtva pljačke. Regija u kojoj je boravio, navodno je poznata kao kolumbijski Karibi, i u njoj se nalaze brojni luksuzni hoteli.

- Drugi pravac istrage ide u smeru da je bio u kontaktu i sastao se sa ljudima, koji su ga potom i ubili i bacili pored puta - dodaju oni.

Presuđeno Đorđu koji je ubio majku na Voždovcu - Alo.rs

Filmsko bekstvo

Inače, za sada se ne navodi da je srpski državljanin povezan sa kolumbijskim narko kartelima.

- Još je rano govoriti, ali svakako će biti provereno s kim je boravio, s kim kontaktirao, kao i da li su dokumenta na ime Slobodan Marjanović prava ili falsifikovana - dodaje sagovornik Kurira.

On podseća da je još jedan srpski državljanin nedavno bio u središtu pažnje u Kolumbiji i to zbog toga što je pobegao sa aerodroma u Medeljinu. Podsetimo, sve se dogodilo sredinom maja, u trenutku dok ga je policija te države sprovodila ka aerodromu s kog je trebalo da bude izručen Italiji. Zamolio je da zastanu i kupe flašicu vode, ali su tada na aerodrom uleteli njegovi saradnici, zapucali na policiju i oslobodili ga.

Dejan Stanimirović, zvani Markos, koji je ubijen u Kolumbiji u aprilu 2020. u toj zemlji je takođe boravio kao turista. I on je, kao i Marjanović, pronađen krvav pored puta. Iako se u početku verovalo da je ubijen na jednoj proslavi, tokom "ruskog ruleta", navodno je istraga pokazala da je u Kolumbiji boravio kao pripadnik balkanskog kartela.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading