NAJVEĆI BALKANSKI KARTEL ŠVERCOVAO KOKAIN U INOSTRANSTVO Ovo su tri zaplene narkotika
Foto: Printscreen/Printscreen/Pink.rs

MUP Srbije održao je vanrednu konferenciju, a tema su današnje tri velike akcije hapšenja, javljaju mediji.

Danas su uhapšeni osumnjičeni za malverzacije u Elektroprivredi Srbije, slobode je lišeno šest osoba koje su učestvovale u organizovanom lancu prostitucije, kao i 13 lica koje su deo Balkanskog kartela, najvećeg kartela u evropi, koji je švercovao kokain iz Južne Amerike.

U SRBIJI UHAPŠENI NAJVEĆI TRGOVCI NARKOTICIMA Evo sa kojim zaplenama su povezani   

''Srbija je još jednom uspešnom akcijom pokazala i dokazala da je uspešan partner. Uz Evropol je uhapšeno 13 lica, pripadnika OKG koja je funkcionisala od viš nezavisnih ćelija Balkanskog kartela. Veruje se da on stoji iza višetonskih pošiljki kojaina koji je iz Južne Amerike stigao u Srbijom. Ova akcija uklonila je največu organizaciju za trgovinu drogom. Uhapšeni su i organizatori M. S. i M. L. Tokom 2020. godine zaplenjeno je najmanje sedam tona kokaina i on se dogovodi u vezu sa ovim kartelom'', rekao je načelnik UKP Ninoslav Cmolić.

Načelnik UKP objasnio je da je zaplenjeno je 700 kilograma kokaina u Roterdamu, 1,2 tone kokaina u Haseltu u Belgiji i 5 tona kokaina na Arubi.

''Pronađena je veća količina novca i oružja na 20 pretresanih lokacija'', objasnio je on.

Kako je dodao, "Skaj" aplikacija je bila ključna za ovaj slučaj. Akcija je vođena u tajnosti do današnjeg dana.

''Lica su slobode lišena u Beogradu, Subotici i Zrenjaninu. I dalje se vrše pretresi na lokacijama. Dvojica je organizatora. Ostali su takođe vođe, ali nezavisnih manjih ćelija koje su integralni deo kartela'', objasnio je Cmolić.

Na pitanje novinara odakle novinarima telefoni na koje stižu službene informacije iz policije, Cmolić je rekao da većina zaposlenih u UKP poseduje službene telefone, a da se, kada se utvrdi da informacije idu tamo gde ne bi smele, uključuje služba unztrašnje kontrole.

Cmolić je, na pitanje da li je ova kriminalna grupa povezana sa nekim klanom, odgovorio da je kartel, "koji je danas praktično uništen", funkcionisao samostalno.

''Ovo je jedan od najvećih, ako ne i najveći narko kartel na Balkanu. Sve zaplene su se desile van teritorije Srbije iz prostog razloga što su delovali van Srbije. Radi se o drugim evropskim državama koje su cilj istovara kokaina. Srbija nije bila interesantna za tolike količine kokaina'', dodao je načelnik UKP.

Dodao je da je odziv stanovništva Republike Srbije za predaju nelegalnog oružja ogroman.

Pratite njanovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading