''DEDA'' ILI ''ĐENERAL'' - IDENTITET OBAVIJEN VELOM MISTERIJE Evo ko je jedan od uhapšenih članova Balkanskog kartela (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: MUP Srbije

''Đeneral'' i ''Deda'' je pseudonim koji se često čuo na suđenju ozloglašenom klanu koji se tereti za ubistvo sedam osoba. Ipak, niko nije spomenuo njegovo pravo ime, a iz iskaza okrivljenih saradnika može se zaključiti da je Đeneral bio blizak grupi Velje Nevolje.

U SRBIJI UHAPŠENE VOĐE NAJVEĆEG KARTELA U EVROPI Oni su bili organizatori šverca preko 6 tona kokaina  

''Jednom sam učestvovao u pratnji 40 kilograma kokaina koji je na stadion poslao Radoje Zvicer. Ja sam sa Markom Miljkovićem učestvovao u pratnji tog kokaina, za koji je bio zadužen Deda, koji je na "Skaju" bio Đeneral. To je bilo možda dva meseca pre hapšenja'', rekao je tokom suđenja Srđan Lalić, okrivljeni saradnik u slučaju protiv Veljka Belivuka.

On je ispričao kako je robu na stadion donosio upravo izvesni Deda, koji je prema nezvaničnim saznanjima medija uhapšeni Miroslav, kojem su lisice na ruke stavljene u današnjoj akciji.

''Deda taj dan donese robu na stadion, to se rasporedi u kuhinju, u ostave i hladnjače koje nisu bile u funkciji. Kako ko dolazi na stadion, uzima svoj deo. Više puta smo u toj kuhinji pravili spid. U tome je učestvovala većina ljudi koja je obitavala na stadionu. Kokain je distribuiran preko obezbeđenja na splavovima'', rekao je Lalić.

I okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin je spominjao Dedu, kao osobu kojoj se verovalo i koja je često dolazila na stadion.

Nikola Spasojević je Đenerala spominjao u više navrata, ali i odgovaranja na pitanja koja je postavljao optuženi Marko Miljković.

Kada je pričao o ubistvu Gorana Mihajlovića i spaljivanju njegovog tela na placu u Surduku, spomenuo je sastanak navijača na stadionu. Rekao je da je tamo bio upravo sa Dedom, odnosno Đeneralom, te da su posle sastanka krenuli do restorana, kako bi ručali.

''Deda mi je dao telefon sa aplikacijom "Skaj" i rekao da se javim Sopranu, odnosno Veljku Belivuku. Rekao mi je da treba da idem da spavam sa njima, mislim da budem negde sa njima, da prenoćim, ne bukvalno da spavam sa njima. Vratio sam Dedi telefon i rekao da moram da idem kod Živka Davidovića i otišao sam i našao sam se sa Milošem Budimirom, kog sam tada upoznao'', rekao je Spasojević.

Uhapšen balkanski kartel, četvoro u bekstvu

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M. S., M. L., M. J., D. Đ., M. M., D. N., I. C, R. R., G. P., M. R., V. S., M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

U toku predistražnog postupka prikupljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država, pre svega, Republike Francuske.

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading