NA TERET IM SE STAVLJAJU 3 LIKVIDACIJE Uzor Vračarcima za namamljivanje žrtava bio Belivuk?
Foto: Alo.rs

Protiv kriminalne grupe "Vračarci", koju su predvodili Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara i Nikola Piperski, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu. na teret im se stavlja više krivičnih dela, među kojima i tri likvidacije - Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe likvidacije su planirali i izvršavali po uzoru na kriminalni klan Veljka Belivuka. Inače, grupa Nikole Vušovića radio je za kavački klan, na čijem su čelu Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, a usko sarađivao upravo sa - Belivukom.

Telo pronašli psi

Prva žrtva grupe bio je Aleksandar Halabrin. On je nestao 20. marta 2020. godine, a njegovo telo su dva meseca kasnije u naselju kod Sopota pronašli psi.

Njega je, kako navodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, nekoliko pripadnika Vračaraca lociralo i pratilo, a optuženi Vladimir Kovačević, koji je sa njim bio blizak, iskoristio je to poznanstvo i poverenje kako bi ga namamio da dođe u iznajmljeni stan u kom je ubijen.

Kovačević je nekadašnji vođa navijačke grupe FK "Rad" koji se nalazi u zatvoru zbog podstrekivanja tri osobe da izazovu požar na automobilu "rendž rover" u Ulici Avgusta Cesarca.

Halabrin je kasnije zakopan u naselju Vis kod Sopota. Njegove noge i trup bili su u zemlji, zamotani u kesu, a gornji deo tela bio je otkriven i nag. Telo je pronađeno 16. maja na oko 100 metara udaljenosti od glavnog puta.

Halabrin je navodno bio povezan sa Lazarom Vukićevićem za čiji se pokušaj ubistva postavljanjem bombe ispod automobila tereti ova grupa, odnosno njen član Marko Drakula, a kog je kasnije namamio likvidirao Belivukov klan.

Motiv za Halabrinovu likvidaciju navodno je bio to što su Vušovićevi ljudi saznali da on planira da ubije Uroša Piperskog i Darija Đorđevića.

Vojnik Veljka Belivuka izrešetao bivšu devojku? - Alo.rs

Iscenirali udes

Dragan Ristić Čađa ubijen je 10. semtembra 2020. godine u Kaluđerici.

Naime, kada je Ristić svojim "audijem A3" izašao iz dvorišta i krenuo ka Smederevskom putu, Ursulov, koji je čekao u vozilu "folksvagen pasat" kako bi ga namamio u klopku, udario je u zadnji deo Ristićevog automobila i na taj način iscenirao udes. Kada je Ristić izašao iz vozila, Ursulov je iz pištolja sa prigušivačem u njega ispalio osam hitaca.

Za njegovu likvidaciju uhapšen je Vuk Ursulov. Kako je navelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, Ursulova je angažovao upravo vođa grupe Džoni sa Vračara, a finansirao ga je Dario Đorđević, koji je platio 60.000 evra, a takođe je nabavio pištolj, prigušivač i municiju.

Šoršević je naložio osumnjičenom Aleksandru naumovskom da preda oružje Nikoli Božiloviću kako bi ga on spakovao u torbu, a naloženo je i paljenje automobila kojim je bio fingiran udes.

Inače, na jednom od suđenja, Ursulov je izjavio da nije kriv i da je poslužio kao žrtveno jagnje Aleksandra Šarca.

- Nisam kriv i ni na koji način nisam učestvovao u ubistvu tog čoveka. Moj automobil je zloupotrebljen, a ja sam prevaren, nasamaren i namagarčen od strane Aleksandra Šarca. Ja sam žrtveno jagnje, koje su poslužili na tanjiru. Šarac mi je rekao da se bavi preprodajom automobila, da daje pare na kamatu i prodaje narkotike. Pitao sam ga šta će mu to, jer su imali novca, otac i stric su imali autobuse, kafić, diskoteku i jedini porok mu je bio što ide na utakmice Partizana i tuče se. Tad mi je pokazao snimak pljačke zlatare u Italiji, snimak iz Španije na kojem su mu lisicama vezane ruke, a na stolu ispred pare. Rekao mi je da je upala policija, a da je kod sebe imao lažna dokumenta i da su ga pustili i dali mu tih 10.000 evra u kešu što su našli. Nudio mi je pomoć, ali sam mu rekao da me ništa nelegalno ne zanima - rekao je tada Ursulov.

Dragan Ristić Čađa je bio kum Željka Rutovića koji je optužen za napad na Predraga Rankovića Peconija.

Namamljen u tržni centar

Dok je Vušovićeva grupa pokušala da likvidira Lazara Vukićevića, a glave mu je došao Belivukov klan, situacija sa Aleksandrom Šarcem je obrnuta. Belivukov kan pokušao je da ga namami u isto vreme kada i Vukićevića, tako što su poslali sliku vezanog Veljka Belivuka i pozvali ga da "deru vepra". Ipak, Šarac kao da je osetio da nešto nije u redu. Odlučio je da ne ode.

Kako su ispričali okrivljeni saradnici u slučaju Belivuk, primećeno je da je Šarac počeo da sumnja u priču koju su mu plasirali, te se od njegove likvidacije odustalo.

Ipak, iako za Šarca 14. oktobar 2020. godine nije bio koban kao za Vukićevića, grupa Džonija sa Vračara zapucala je na njega već 17. oktobra.

Pripadnik lopovske bande "Pink Panter" Aleksandar Šarac ranjen je u garaži TC Ušće, a preminuo je u bolnici devet dana kasnije, 26. oktobra 2020. godine.

Prema tvrdnjama Tužilaštva za organizovani kriminal, Šarac je tipovan od strane Nikole Kačarevića, koji je uhapšen zajedno sa ostalim pripadnicima vračarskog klana. Kačarević i Šarac su bili veoma bliski, te mu je nekadašnji "Pink Panter" verovao.

Kačarević je lično Vušoviću javljao sve o Šarcu - gde se nalazi, s kim je, šta je obukao. On je, po Džonijevom nalogu, dogovarao sastanke sa Šarcem, te ga obaveštavao o lokacijama na kojima će biti, što je, kako se sumnja, učinio i dana kada je Šarac ubijen.

Šarac je upucan sa dva hica u glavu - u potiljak i levi obraz, a zbog ubistva je uhapšen Lazar Ilić, prenosi Telegraf.

"Naša ćerka je žrtva ko i svi drugi, ni manje ni više" Sportista i neutešni otac Dragan Kobiljski uzdignut u bolu - Alo.rs

Vušović je, kao organizator, izdao naloge Nedeljku Todoroviću da pronađe lokaciju za izvršenje ubistva, plan odlaska i dolaska na mesto ubistva svih pripadnika klana koji su učestvovali u organizaciji i izvršenju, kao i mesto gde bi uništili dokaze ubistva.

Potom, Strahinja Savović je imao zaduženje da doveze umešane u zločin i odveze ih odatle. Među njima je i Nikola Kačarević. Kačarević je za ovu "nameštaljku" dobio 6.000 evra. On je inače bivši suprug starlete Tamare Đurić.

Između ostalog, tokom suđenja klanu Belivuk u Specijalnom sudu, okrivljeni svedok Srđan Lalić ispričao je da je Šarca "tipovao" Kačarević.

- Postavili smo kameru ispred kuće Aleksandra Šarca, znali smo da je dobio blindu od škaljarskog klana i pet kilograma kokaina. Bio je jako oprezan, nosio je pancir. U tome je učestvovao i njegov kum. Razmatralo se da se prvo on likvidira. Mislim da je Milanče na skaju bio Salvatore. Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao 50.000 evra. To znam jer se Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača - rekao je Lalić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading