"NAŠA ĆERKA JE ŽRTVA KO I SVI DRUGI, NI MANJE NI VIŠE" Sportista i neutešni otac Dragan Kobiljski uzdignut u bolu
Foto: Alo/Vladislav Ribnikar - Nikola Todorović/Alo!

Nema većeg bola nego kad roditelji sahranjuju svoje dete, kao ni većeg ponosa kad to dete proglase herojem. Upravo to se dešava porodici velikog sportiste Dragana Kobiljskog, čija je ćerka E. K. životom platila spasavanje drugih.

Mala E. K. o kojoj danima znani i neznani govore sa posebnim pijetetom, nije bila na spisku za odstrel dečaka ubice, ali je spasla bar nekoliko dece sa njega i mnoge druge koji su prestravljeni za svoje živote bežali pred pomahnitalim ubicom. U situaciji u kojoj su i mnogi odrasli u školi smrti ostali zaleđeni od straha, ona je stala ispred nišana ubice i pokušala da ga urazumi.

„Zašto to radiš, prestani“, pitala ga je i pokazala je ne samo ogromnu hrabrost već i najvrednije ljudske osobine - humanost i požrtvovanost. U trenucima dok je odlazila sa ovog sveta, stekla je život večni!

Zbog njenog herojskog dela javnost u Srbiji, ali i regionu, danima predlaže da se E. K. proglasi nacionalnom heroinom, kao i da „škola smrti“ ili neka druga ubuduće nose njeno ime.

I dok ova inicijativa svakodnevno dobija sve veću podršku, njeni roditelji, slavni odbojkaš i trener Dragan, kao i njegova supruga Nina, apeluju na sve da njihovo dete ne izdvajaju od ostale tragično nastradale i povređene dece. Ove njihove reči, baš kao i prvo obraćanje majke, dan uoči ćerkine sahrane, mnogi su doživeli poput melema za rane drugih roditelja. Neki su napisali da su roditelji E. K., iako nemi od bola, svojim postupcima pokazali da postoji nada da nas ove tragedije nisu zauvek otrovale ni mržnjom, ni potrebom da se svetimo.

- Poštovani, cenimo vašu želju da se iz ovakve tragedije ponese makar poruka osvešćenja ljudima i društvu da se vrate pravim vrednostima i stane na put zlu oko nas. Mi smo skromni ljudi koji samo žele da tihuju svoju bol. Nama ne prija, niti se slažemo sa pominjanjem našeg deteta više u odnosu na ostalu tragično stradalu i teško povređenu decu, jer su sve to predivna bića, a roditeljski, bratski i sestrinski bol isti u svim ožalošćenim porodicama - apelovao je Dragan i pokazao da, ipak, sve dolazi iz porodice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading