RAZBIJEN SRPSKI NARKO-KLAN KOJI JE RADIO ZA ZAVICERA Iz luksuznih vila u Španiji rasturali drogu po Evropi
Foto: Printscreen/Španska policija

Španska policija razbila je srpsku narko-badnu koja je uzgajala marihuanu i švercovala je širom Evrope za „kavački klan“ Radoja Zvicera! Uhapšeno je 16 pripadnika ove kriminalne grupe koju, prema navodima medija, karakteriše ekstremno nasilje!

- Stepen opasnosti ove grupe je visok i njena osnovna delatnost u Španiji bila je međunarodna trgovina drogom i zločini povezani sa pranjem novca. Grupa je opasna i odlikuje ekstremnim nasiljem - prenose španski portali.

Policija je juče saopštila da je ova narko-mreža je upravljala „zatvorenim“ plantažama u provincijama Madrid, Gvadalahara i Toledo, a da se droga potom krijumčarila u zemlje severne i istočne Evrope.

U ovoj akciji pretreseno je 15 lokacija na kojima je pronađeno više od 3.000 biljaka marihuane, 150 kilograma vakumirane marihuane, dva vozila, 54.000 evra u kešu i osam komada vatrenog oružja, od kojih je jedan „uzi“ - automat koji je gotovo neizostano oružje u mafijaškim sukobima!

-Takođe, imali su oružje kako bi se odbranili od mogućih napada ili čak izvršili napade na pripadnike drugih organizacija, budući da se u zemlji iz koje potiču suočavaju sa rivalskim grupama. Pored toga, bilo je uobičajeno da menjaju svoje adrese kao i vozila kako ne bi bili razotkriveni - saopštila je španska policija.

RAZBIJEN SRPSKI NARKO-KLAN KOJI JE RADIO ZA ZAVICERA Iz luksuznih vila u Španiji rasturali drogu po Evropi

Foto: Printscreen/SKY

 

Članovi ove narko-grupe usavršili su svoj „modus operandi“ tako što su formirali različite krijumčarske  kanale koji su im omogućili da kontinuirano prebacuju drogu.  U tu svrhu koristili su kombi i automobil, uvek sa najmanje jednim „šatl“ vozilom, koje je činilo prethodnicu i obaveštavalo ih o policijskim kontrolama na putu.

-U akciji hapšenja su, zbog velike opasnosti, učestvovali agenti Grupe za specijalne operacije i Interventne jedinice policije - saopštile su španske vlasti.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading