NA DANAŠNJI DAN UBIJENE SU VOĐE "ZEMUNSKOG KLANA" Krvava akcija hapšenja Šiptara i Kuma!
S. DŽ. S./Alo

Spasojević i Luković bili su osumnjičeni za učešće u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića, koje se dogodilo nekoliko dana ranije. Bila je to akcija koju je organizovalo Specijalno antiterorističko jedinica (SAJ) uz podršku vojske i policije, a koja je imala za cilj da se uhapse osumnjičeni i osujeti plan "Zemunskog klana" da preuzme kontrolu nad državom.

Međutim, akcija se završila krvavo, kada su Spasojević i Luković odbili da se predaju i zapucali na pripadnike SAJ-a. U sukobu koji je usledio, obojica su ubijena, a u pucnjavi su ranjeni i pripadnici specijalnih jedinica.

Ovako su Zvicerovi prljavi policajci mučili otetog "škaljarca" - Alo.rs

To je bio veliki udarac za "Zemunski klan", koji je bio jedna od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Srbiji i čiji su članovi bili umešani u brojne kriminalne aktivnosti, uključujući trgovinu drogom, oružjem i ljudima.

Ubistvo Spasojevića i Lukovića imalo je značajan uticaj na borbu protiv organizovanog kriminala u Srbiji. Međutim, istovremeno je bilo i kritika zbog toga što je akcija izvedena na brzaka, bez adekvatne pripreme i rizika od eskalacije nasilja.

I danas se ovaj događaj smatra važnim prekretnicom u borbi protiv organizovanog kriminala u Srbiji, ali i podsećanjem na tragediju koja je odnela živote dvojice ljudi. Ubistvo premijera Đinđića i akcija hapšenja "Zemunskog klana" ostaju jedan od najtežih perioda u novijoj istoriji Srbije, ali i primer hrabrosti i odlučnosti u borbi protiv kriminala.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading