DAVILI GA OGRLICOM ZA PSE I PRETILI MU UBISTVOM Ovako su Zvicerovi prljavi policajci mučili otetog "škaljarca"
Foto: privatna arhiva/Libertas press

Jovan Mrvaljević, navodni član škaljarskog klana, jedna je od žrtava korumpiranih policajaca iz Crne Gore, a za koje se sumnja da rade za kavački klan. On je za lokalne medije objasnio kako je mučen tokom pretresa njegovog stana, a kao glavnog aktera pomenuo je tajnog agenta Petra Lazovića, koji navodno radi po nalogu vođe „kavčana“ Radoja Zvicera.

On je rekao da je 19. jula 2020. bio u iznajmljenom stanu u Nikšiću kada je policija upala da ga pretrese.

- Nisu mi rekli zbog čega to rade, ali su me nakon pretresa odvezli u stanicu, gde su posle izvesnog vremena po mene došle četiri osobe u civilu. Pitali su me da li znam ko su oni, a kada sam odgovorio da ne znam, rekli su mi: „Nisi čuo kako specijalni tim bije. Sad će ožiljci da ti se dupliraju“ - objasnio je Mrvaljević.

Kako je dodao, potom su ga izveli iz stanice i ubacili u BMW X5.

- Počeli su da me maltretiraju, udaraju, psuju, prete... Vozač, mislim da se preziva Lazović, rekao je kolegama da mi uhvate ruku i ispruže je. Iz kese je, s rukavicom na ruci, izvadio pištolj brušenih brojeva i zahtevao da ga stisnem dlanom, a onda ga je vratio u kesu. Zatim je rekao: „Ovim pištoljem si pucao na nas. Zato ćemo da te ubijemo, da znaš“.

Kako saznajemo, oni su „škaljarca“ davili ogrlicom za pse i kesom.

Portal Libertaspres je nedavno objavio fotografiju Mrvaljevića iz Urgentnog centra u Podgorici. Advokatica Tatjana Pavličić, koja zastupa navodnog „škaljarca“, rekla je da je intervencija lekara usledila zbog brutalne torture i davljenja.

Portal Libertaspres je objavio komunikaciju s aplikacije Skaj koju su vodili policajci s pripadnicima kavačkog klana. Kako se navodi, policajci su vršili torturu isključivo nad pripadnicima škaljarskog klana, a potom fotografije mučenja slali šefu Radoju Zviceru, ali i Veljku Belivuku.

- Navodno su otimali ljude i držali ih u svojim štek-stanovima, tukli ih, stavljali im pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili, pretili im, omalovažavali ih i prema njima nečovečno postupali - piše taj portal.

Vrhovna državna tužiteljka
zahtevala hitan izveštaj

Tatjana Begović, vrhovna državna tužiteljka, zatražila je od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da joj do danas dostavi detaljan izveštaj o prijavljenim slučajevima policijske torture i preduzetim radnjama u tim predmetima.

Nakon analize dostavljenih izveštaja biće doneta odluka o daljem postupanju.

Begovićeva je to odlučila nakon fotografija koje su se pojavile u medijima.

Planirao ubistvo Kašćelana

Jovan Mrvaljević uhapšen u novembru 2021. godine zbog sumnje da je deo grupe koja je planirala ubistvo jednog od vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading