Velko Belivuk
Foto: Alo/Foto: Alo

Okrivljeni svedok u okviru suđenja Veljku Belivuku Srđan Lalić je na suđenju koje je održano juče govorio o stadionu u Humskoj - rasporedu prostorija i "štekovima" za skrivanje droge i oružja.

LALIĆ OTKRIO KAKO JE KLAN VELJKA BELIVUKA IZVLAČIO INFORMACIJE OD ŽRTAVA Motkom tukli žrtve po zadnjici! Motku zvali poligraf!

Iako je i ranije govorio o tome šta se događalo na stadionu, Lalić je ovog puta sve detaljno objasnio gledajući foto dokumentaciju MUP-a.

Najpre je istakao da su žardinjere pored separea u restoranskom prostoru korišćene "neformalno, da se nešto skloni i sakrije". Iz te prostorije ulazi se u kuhinju, a okrivljeni svedok je objasnio da su se u kuhinji nalazili ormari u kojima su čuvane vage za precizno merenje narkotika i "ponešto od droge".

''Na kraju teretane je prolaz ka toaletima i prostoriji. U toj prostoriji je I. S. prenoćio. U toj prostoriji se noćilo, znam da je Šejić spavao tu'', rekao je Lalić govoreći o prostoriji u kojoj se nalazi krevet, radni sto i stolica i dodao da su u plakaru u toj prostoriji dugo stajale policijske značke za koje je ranije istakao da ih je nabavio Marko Miljković, a da su korišćene tokom otmice i ubistva vlasnika "Pink taksija" Mirka Kojića.

U kancelariji koju su koristili članovi kriminalne grupe nalazio se krevet, kao i komoda sa televizorom. Lalić je za tu prostoriju rekao da je u njoj ostavljen telefon pokojnog Gligorijevića, kao i da se ranije u prostoriji nalazila i garnitura.

''Vidite dva televizora. Ovaj na zidu korišćen je za video nadzor, a televizor na komodi je bio za redovnu upotrebu. Bio je i digitalni video rekorder sa kog sam, između ostalog, brisao snimke. Imali smo i kuhinju. U njoj smo držali vage, digitalnu i kuhinjsku, etil alkohol, kofein. Na stolovima se radila priprema i pravljenje spida i razmeravanje narkotika. U peći se nekada i ostavljala droga'', rekao je Lalić.

On je dodao da su narkotici, ali i oružje, bili skriveni i u hladnjačama koje su se nalazile u malom hodniku iza kuhinje. U njima je struja bila isključena i unutra su se nalazile police. Na samim fotografijama policije su se u hladnjači videle manje količine narkotika, ali i municija. Lalić je istakao da su mnogi koristili te prostorije za držanje narkotika, kao i da nisu dirali ono što nisu sami ostavili u prostoriji, te ne može da kaže čija je pronađena droga i municija.

Na više mesta na stadionu u Humskoj nalate se kasete za odlaganje restorana, koje su mahom bile namenjene za odlaganje garderobe radnika, ali je Lalić napomenuo da su i u njima skrivani narkotici i oružje. Za snajper i prigušivač koji su pronađeni na stadionu potvrdio je da je u pitanju oružje koje je doneo ubijeni Aleksandar Gligorijević Puki.

Pronađene motke, sekire i vatreno oružje

Na više fotografija nalazilo se dvadesetak, a Lalić je rekao da su upravo takve motke korišćene za nanošenje povreda, kao i da su to uglavnom bile drške od sekira i lopata, pa da su zbog toga bile sužene s jedne strane.

- To su kuvane drvene motke. Evo možete da vidite da na jednoj piše "poligraf, 100 odsto radi". I ja sam ih koristio, uglavnom sam udarao po zadnjici i nogama, nisam nanosio teške telesne povrede - rekao je Lalić.

Osim motki i snajpera, na stadionu je pronađen pištolj sa municijom, noževi, kao i veći broj sekira.

Narkotike su, prema njegovim rečima, skrivali i u prostorijama ispod južne tribine, za koje je rekao da nije često ulazio u njih i da su ih mahom koristili mlađi navijači i mlađi članovi kriminalne grupe. Ipak, ukazao je na zid sa muralom na kom su se nalazile prišrafljene žute stolice. Kako je naveo, te stolice su se odvajale na dva štrafa, a iza njih su skrivani narkotici i oružje.

Okrivljeni svedok stigao je da pregleda tek nekolicinu fotografija iz Humske i da počne da govori o kući u Ritopeku kada je glavni pretres prekinut zbog svađe u sudnici.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading