LALIĆ OTKRIO KAKO JE KLAN VELJKA BELIVUKA IZVLAČIO INFORMACIJE OD ŽRTAVA Motkom tukli žrtve po zadnjici! Motku zvali poligraf!
Foto: Alo ilustracija M.J.

Suđenje klanu Veljka Belivuka nastavljeno je juče pred Specijalnim sudom u Beogradu pregledanjem fotografija sa stadiona Partizana i iz klanice u Ritopeku.

Najpre su prikazane fotografije od 4. februara 2021. godine. Sudija Vinka Beraha rekla je da sud interesuje bunker na stadionu, ali i sve ostale prostorije.

Prikazana su i blindirana vrata, o kojima je Lalić govorio.

- To su sigurnosna vrata, iza kojih je kancelarija. Tu je bio Gligorijećev aparat, a tu je bio i Mitić. Na dva ekrana bio je prikazan video-nadzor, a imali smo i rekorder koji je sve te snimke čuvao - rekao je Lalić.

LALIĆ OTKRIO KAKO JE KLAN VELJKA BELIVUKA IZVLAČIO INFORMACIJE OD ŽRTAVA Motkom tukli žrtve po zadnjici! Motku zvali poligraf!

Foto: Alo.rs

 

Prikazane su i motke, za koje Lalić tvrdi da ih je bilo 50, a koje su korišćene za mučenje.

- To su kuvane motke, inače drške od sekira, lopate. Evo vidite da na jednoj piše „poligraf -100% radi“. S tim motkama sam uglavnom udarao po zadnjici i po nogama, ali ne svom silinom. Na spratu su se držala i sredstva za čišćenje, poput kiseline i rastvora - objasnio je Lalić.

On je potom komentarisao i fotografije iz klanice u Ritopeku.

- Ide prvo jedna prostorija, pa kuhinja i kupatilo. A u prizemlju je upravo ta centralna prostorija. U prostoru ispod stepenica, koje su vodile na sprat, bili su ugrađeni sefovi. Crnu trenerku i tamnosivi šuškavi duks koristili smo da bismo kasnije mogli da ih bacimo - rekao je Lalić.

LALIĆ OTKRIO KAKO JE KLAN VELJKA BELIVUKA IZVLAČIO INFORMACIJE OD ŽRTAVA Motkom tukli žrtve po zadnjici! Motku zvali poligraf!

Alo!/Marko Metlaš

 

Na jednoj fotografiji videli su se tragovi krvi, pa je sudija pitala svedoka odakle su, budući da su, kako on kaže, pazili. 

- Kod Lazara Vukićevića nije bio dobro zaštićen gornji deo, a on je krvario iz glave i imao je dugu kosu, pa je kod njega pre uništavanja tela moglo biti tragova. To govorim uopšteno. Vukićević je ubijen u tajnoj prostoriji - rekao je on.

U kuhinji na stadionu pravili i čuvali drogu

Na suđenju je prikazana i kuhinja koja je nekad pripadala restoranu na stadionu Partizana.

- Tu je pravljen spid, držana droga, vagice. Drogu smo uglavnom držali u peći. Tu je bio i ometač signala. Tu su hladnjače u koje su se takođe odlagali i oružje i droga - naveo je svedok-okrivljeni Srđan Lalić.

 

Sudija ga je potom pitala kako su se rešili tela posle ubistva Nikole Mitića.

- Usitnjavanje se obavljalo tako što mi neko uglavnom pomogne da postavimo foliju. U garaži je bila mašina gde je sve rađeno, sve je bilo povezano konopcima, najlone smo stavljali i po plafonu da slučajno ne bi bilo nekog traga – naveo je Lalić.

Suđenje je potom prekinuto zbog neprimerenog ponašanja advokatice Ivane Ostojić, koja je kažnjena sa 100.000 dinara. Ona je zatražila da sud pokaže poštovanje prema advokatima, a kada joj je isključen mikrofon, rekla je: „Boli me uvo.“

- Ja ne planiram da platim vašu kaznu. Ovde je bilo mnogo više skandala i nikoga niste kaznili - rekla je ona, nakon čega joj je sudija odgovorila:

- Vi meni kažete „sram te bilo“. U redu, prekida se glavni pretres. Nastavljamo sutra.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading