ŠOK OBRT Saradnik Džonija sa Vračara pušten na slobodu, njegov advokat tvrdi da on nema veze s ubistvom Šarca!
Foto: Alo/MUP

Radović je rekao da se Stupar uredno javio policiji u Kotoru i da nije bilo hapšenja.  

- Nakon što je Stupar juče pošao da se uredno javi kotorskoj policiji, shodno rešenju Višeg suda u Podgorici koji mu je odredio mere nadzora, između ostalog da se javlja svakog ponedjeljka za potrebe postupka koji se od ranije  protiv njega vodi pred Višim sudom. On je u međuvremenu saznao da je Srbija protiv njega pokrenula krivični podstupak i verovatno raspisala poternicu. Bez obzira na to saznanje, Stupar je juče pošao da se javi policiji i apsolutno nije bilo nikakvog hapšenja, kako su to mnogi mediji u Crnoj Gori objavili. Sam je došao da se javi policiji, koja ga je jutros sprovela sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici Suzani Mugoši, koja je našla da nema osnova za određivanje pritvora, nakon čega je Stupar pušten na slobodu - kazao je Danu Radović. 

Radović je kazao da su Srbiji prethodno dostavili dokumentaciju, odnosno ključne dokaze koji ukazuju da njegov branjenik nema veze sa izvršenjem dela za koje se sumnjiči u Srbiji. Podsetimo, Stupar se sumnjiči za učešće u ubistvu Aleksandra Šarca, 17. oktobra 2020. u garaži TC Ušće u Beogradu. Kako su mediji pisali, sumnja se da je on omogućio ubici da pređe granicu. 

ŠOK OBRT Saradnik Džonija sa Vračara pušten na slobodu, njegov advokat tvrdi da on nema veze s ubistvom Šarca!

Aleksandar Šarac/Privatna arhiva

 

Stupar je, tvrdi branilac sve vreme, bio u pritvoru u Crnoj Gori, a nakon toga pod merama nadzora zabrane napuštanja mesta boravišta Opštine Kotor.

Stupar je, da podsetimo, 2019. godine bio hapšen u Crnoj Gori i mediji iz te države tada su ga označili kao jednog od vođa „kavačkog klana“.

Sumnjičio se za stvaranje kriminalne organizacije, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Takođe, Stupar je dovođen u vezu sa švercom 60 kilograma kokaina, koji je bio zaplenjen na brodu „Jadran“ u Tivtu.

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika "vračaraca", kojima se na teret stavlja više krivičnih djela.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading