SPORNI SLUČAJ ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA Policajac Petar Lazović milionima od šverca kokaina kupio slobodu!
Foto: privatna arhiva/Libertas press

Navodno je odluku o prihvatanju jemstva za pritvorenog Lazovića (1.239.000 evra), usvojilo je veće sudije Suzane Mugoše. Viši sud u Podgorici je, krajem prošlog meseca odbio jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se viši službenik ANB-a Petar Lazović brani sa slobode, ali je odbrana osumnjičenog uložila žalbu.

SPORNI SLUČAJ ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA Policajac Petar Lazović milionima od šverca kokaina kupio slobodu!

Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

 

Odbrana Lazovića je Specijalnom državnom tužilaštvu ranije prosledila predlog za jemstvo za Petra Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazovića Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrednost 1.139.289 evra i 100.000 evra u gotovini. To je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći ako dođe do ukidanja pritvora.

SSDT sumnjiči agenta da je imao veze sa pripadnicima kavačkog klana, i da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika. Za slobodu Lazovića, založena je porodična stambena kuća sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemiljište čija je tržišina vrednost po izveštaju o proceni od 16. septembra - 426.000 evra.

SPORNI SLUČAJ ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA Policajac Petar Lazović milionima od šverca kokaina kupio slobodu!

Printscreen/Youtube

 

Rođeni brat okrivljenog, Marko Lazović, daje kao jemstvo - nepokretnost je čija tržišna vrednost po izveštaju o proceni od 15.9.2022. godine 245.000 evra. Dalje, rođeni stric okrivljenog, Dejan Lazović, daje u jemstvo - porodični stambeni objekat čija je tržišna vrednost po izveštaju o proceni od 14.9.2022. godine 468.289 evra. Navedena lica pružaju jemstvo u celokupnom iznosu procenjene tržišne vrednosti predmetnih nepokretnosti - 1.139.289,00 evra, kao garanciju da nakon puštanja na slobodu okrivljeni Petar Lazović do kraja krivičnog postupka neće pobeći, neće se ni kriti, niti na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. Uz napred označene nekretnine, otac okrivljenog Zoran Lazović polaže na ime jemstva i novčani iznos od 100.000,00 evra, piše u predlogu za jemstvo.

Podsetimo, Evropol je ranije saopštio i da je Petar Lazović znao da su Veljko Belivuk i Marko Miljković bili pod nadzorom srpske obaveštajne službe kada su 17. januara 2021. sleteli u Crnu Goru kako bi prisustvovali proslavi koju je organizovao Radoje Zvicer.

On je, navodno, obavestio Zvicera da je, između ostalih, za njihov nadzor zadužen i policajac Ljubo Milović, kao i „nepoznata osoba pod imenom Hari“. Po sletanju, Belivuk i Miljković su odvedeni u stanicu da daju izjavu. U tom trenutku je, prema navodima, Evropola, na Skaju stigla poruka „da tako mora“.

SPORNI SLUČAJ ZVICEROVOG TAJNOG AGENTA Policajac Petar Lazović milionima od šverca kokaina kupio slobodu!

Foto: Alo.rs

 

„Reci im, ako pokušaju na svoju ruku, neki pametan policajac, da im traži da im uzmu DNK, da kažu da neće i da zovu advokata. A advokat sam ja“, napisao je, navodno, Lazović Zviceru.

Takođe, kako su javili lokalni mediji, on se smatra jednim od najugroženijih „stanara“ Istražnog zatvora u Spužu zbog bojazni da su se pojedini pritvorenici spremali da ga otruju hranom!

Crnogorski mediji su preneli da su službenici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija zbog toga bili na oprezu i da su pojačali mere nadzora.

- Aktivno se kontrolišu Lazovićeve svakodnevne aktivnosti: izlasci u krug za šetnju, sprovođenja do Specijalnog državnog tužilaštva, ali i kontrola hrane koju jede. Iz bezbednosnih razloga, obroke mu svakodnevno donose isključivo članovi porodice. Istovremeno, čuvari preduzimaju sve mere da on ne dođe u kontakt s članovima kavačkog i škaljarskog klana - naveo je izvor lokalnih medija.

Lazović, inače sin Zorana Lazovića, bivšeg visokog funkcionera ANB,  uhapšen je zbog sumnje da je s kolegom Ljubom Milovićem (32), koji je u bekstvu, učestvovao u švercu velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropu i Australiju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading