DARKO ŠARIĆ IZNEO ODBRANU NA PONOVLJENOM SUĐENJU Nisam kriv, sva moja primanja su bila zakonita!
Foto: Alo.rs

U Specijalnom sudu u Beogradu oko 10 časova počelo je suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima, zbog optužbi za pranje novca, za koji se veruje da je stečen krijumčarenjem kokaina.

Darko Šarić se na ponovljenom suđenju tereti za za pranje 22 milona evra, za koje tužilaštvo tvrdi da je novac stečen od prodaje kokaina. Na suđenju je izneo svoju odbranu rekavši da nije kriv za pranje novca.

- Ostajem pri svemu što sam ranije rekao. Kad sam prvi put dao odbranu nsiam znao da li će biti prihvaćeno veštačenje, vodio se postupak protiv mog brata u Crnoj Gori, okončan je pravosnažno oslobađanjem. I u Sloveniji, takođe. Kao kruna svega, veštaci su rekli da je sve iz realnih tokova, čak i u prvostepenoj presudi, da je posle prodaje Štampe sve čisto - rekao je danas Darko Šarić istakavši da su sva njegova primanja bila legalna:

- Osuđen sam za nešto za šta nisam optužen, za kupovinu Štampe. Sva moja primanja su bila zakonita. Sve sam kupovao kešom dok je moglo. Imovinu sam prijavio 2003. i plaćao sam porez na nju - kazao je Šarić.

Njegov advokat naveo je da je veštačenjima potvrđeno da je 19.300.000 evra legalnog porekla i da su navedeni konkretni izvori tog novca.

Podsetimo, Šariću i ostalima u ovom postupku suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu, koji je 4. avgusta ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude u oslobađajućem delu u odnosu na Dubravku Štrbac i Nemanju Krstajića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading