DUGAČAK SPISAK OPTUŽBI Marko Miljković danas iznosi svoju odbranu
Foto: Alo.rs

Na današnjem suđenju optuženi Miljković treba da iznese svoju odbranu, nakon čega će ostali okrivljeni uraditi isto.

Belivuk je na prethodnom ročištu negirao krivicu za krivična dela za koja je optužen, tvrdeći da je optužnica "izmišljotina" i da su dokazi podmetnuti.

Glavni pretres u ovom predmetu je započelo čitanjem optužnica nakon čega su se okrivljeni kratko izjasnili o krivici.

Svi optuženi, sem svedoka okrivljenih, su negirali izvršenje krivičnih dela, dok su svedoci okrivljeni Nikola Spasojević, Bojan Hrvatin i Srđan Lalić priznali krivicu.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal grupa se tereti za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Zdravka Radojevića, Lazara Vukičevića, Milana Lepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, ali i trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Glavni pretres ovoj grupi počeo je u ponedeljak kada je javnost prvi put prisustvovala suđenju, pošto je pripremno ročište, koje je počelo u martu, bilo zatvoreno za javnost.

Optužnicom se okrivljeni terete da su pod paravanom navijačke grupe "Principi" napravili organizovanu kriminalnu grupu u kojoj su vođe (Belivuk i Miljković) odlučivali ko će biti ubijen.

Sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su Hrvatin, Spasojević i Lalić, koji su pristali da za blažu kaznu zatvora pričaju o zločinima koje je počinila grupa.

Po završetku suđenja Hrvatinu će biti izrečena kazna zatvora od 15 godina, Spasojeviću od 14 godina i Laliću od 18 godina.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je nedavno proširilo istragu protvi Belivuka, Miljkovića i Bojani Belivuk zbog sumnje da su novcem od kriminalne delatnosti kupovali razne luksuzne stvari.

Naredba o sporovođenju istrage doneta je doneta je 9. decembra prošle godine u odnosu na Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, Bojanu Belivuk, Tanju Miljković, Snežanu Ðorđević, Filipa Ivanovskog i Mariju Milutinov, zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje npovca.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice Mileta Radulovića zvanog Kapetan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading