UZIMALI 30.000 EVRA PO TURI Evo šta su policajci i pripadnica BIA "završavali" Zviceru i Belivuku
Alo! Vladimir Marković

Kako saznaje "Blic" ova kriminalna grupa po turi je prenosila iz Holandije od 1,5 do dva miliona evra!

- Njihova provizija je bila 1,5 odsto - navodi izvor iz istrage.

Uhapšeni pripadnici MUP i BIA radili su za Ljubomira Milovca, visoko rangiranog policajca-kriminalca iz Crne Gore i za šefa kavačkog klana - Radoja Zvicera. Danijel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, za potrebe kriminalne grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe.

ZADRŽAVANJE DO 48 SATI

Osumnjičenima je, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, a policijski službenik D. J. i pripadnica BIA D. J. i zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98. Zakona o tajnosti podataka.

- Proveravao je i podatke oko Veljka Belivuka i to prenosio Zviceru i Belivukovoj ekipi - kaže izvor.

Danijel J, njegova supruga Dušica J., bivši policajac K. M. i Aranđelovčanin Ž. F. su učestvovali i u krijumčarenju velikih količina kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije, ali je njihov glavni posao, kako nezvanično saznajemo, ipak bio transport novca stečenog prodajom droge.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading