PRODAVALI FALSIFIKOVANE KANCEROGENE PROIZVODE Uhapšena 21 osoba, zaplenjeni luksuzni automobili, novac i oružje
MUP Republike Srpske

Uhapšeni su osumnjičeni da su izvršili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga iz člana 238 i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 Krivičnog zakona Srbije.

Oni su, u dužem vremenskom periodu, kao pripadnici grupe koja ima za cilj vršenje krivičnih dela u nameri da obmane kupce, neovlašćeno koristili tuđe oznake, u većoj količini ili vrednosti nabavljali, proizvodili, prerađivali, skladištili ili stavljali u promet robu sa lažnim obeležijima poznatih robnih marki.

PRODAVALI FALSIFIKOVANE KANCEROGENE PROIZVODE Uhapšena 21 osoba, zaplenjeni luksuzni automobili, novac i oružje

MUP Republike Srpske

 

 

Osumnjičeni se terete da su organizovali proizvodnju, pakovanje, skladištenje i prodaju na veliko i malo, falsifikovanih hemijskih proizvoda za domaćinstvo najčešćih proizvođača Proktor and Gembl i Henkel i to: " JAR (Mađarski FAIRY), FAIRY, ARIEL Professional, ARIEL Professional colour, head&shoulders (pet tipova shampona), LENOR , PERSIL, Silan, Perwoll, Bref" a čiju prodaju su dalje organizovali na pijačnim tezgama u Subotici, Somboru, Novom Sadu, Pančevu i Beogradu.

Prilikom pretresanja stanova, poslovnih prostorija i magacina koje koriste osumnjičeni pronađena je velika količina hemijskih baza za pravljenje falsifikovanih proizvoda čije poreklo i hemijski sastav ne odgovara originalnim a postoji verovatnoća i da su kancerogeni.

PRODAVALI FALSIFIKOVANE KANCEROGENE PROIZVODE Uhapšena 21 osoba, zaplenjeni luksuzni automobili, novac i oružje

MUP Republike Srpske

 

 

Takođe su pronađeni i falsifikati ambalaža i nalepnica robnih marki, postrojenja za proizvodnju kao i štamparske pripreme za falsifikovanje proizvoda.

Od osumnjičenih su oduzeta novčana sredstva u iznosu većem od 500.000 evra i 8.000.000 dinara i 700.000 mađarskih forinti, zatim 13 skupocenih putničkih automobila, 1 kvad, 2 kuće i plac na Voždovcu kao i 1 stan u Pančevu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pohvalio je ovu uspešnu akciju srpske policije i naglasio da će ovakve akcije biti nastavljene i imati trajni karakter, jer su sigurno i bezbedno okruženje uslov za ekonomski napredak i prosperitet naše zemlje.

„Srpska policija je odlučna i istrajaće u borbi za sigurno i bezbedno investiciono i ekonomsko okruženje. Nećemo dozvoliti da kriminalci koji prevarama i obmanama pokušavaju da steknu nelegalni novac unište budućnost i bolji život naše dece. Borićemo se tvrdoglavo i uporno protiv sive ekonomije, lopovluka i svih vidova privrednog kriminala“, istakao je ministar Vulin.

Naglasio je da je današnja Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić zemlja stabilnosti i prosperiteta, zemlja koja čini sve da osigura privredni rast i još bolji standard svojim građanima i da neće dozvoliti da kriminalci i propalice uništavaju njenu ekonomiju, a time i život naših građana.

Na spisku uhapšenih su: Dragan P. 1968) iz Beograda, Srđan V. (1976) iz Smedereva, Siniša R. 1977) iz Novog Sada, Slaviša S. (1971) iz Pančeva, Bajram K. 1993) iz Smedereva, Dalibor B. (1978) iz Subotice, Milojko Đ. 1956) iz Beograda, Slađan K. (1998) iz Subotice, S. Lasla (1969) iz Subotice, Ilija M. (1983) iz Subotice, Aleksandar P. (1975) iz Subotice, Zoran T. (1970) iz Subotice, Milan K. (1982) iz Subotice, Nataša S. (1982) iz Subotice, Milorad S. 1969) iz Subotice, Azim A. 1977) iz Novog Sada, Aleksandar S. (1971) iz Kule, Uroš T. 1989) iz Novog Sada, Bojan V. (1993) iz Subotice, Miroslav B. (1956) iz Odžaka, Pera S. 1975) iz Pančeva.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading