VELIKA AKCIJA SRPSKE POLICIJE Vulin na terenu: Presečen kriminalan lanac iz Albanije
MUP Republike Srpske

 

Ministar Vulin čestitao je pripadnicima Službe za borbu protiv droga na još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije.

„Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu, srpska policija je, još jednom, pokazala da ne postoji ni jedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne", istakao je ministar Vulin.

„Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Ovom zaplenom zadat je još jedan udarac narko-mafiji, pri čemu je srpska policija neumoljivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao nam je jasan zadatak da se obračunamo sa narko-mafijom. Mi taj zadatak svakodnevnom tvrdoglavom i upornom borbom ispunjavamo. Borimo se za stabilnu, sigurnu i jaku Srbiju, za to da naša deca imaju bezbrižnu budućnost. Naša država posebno ceni trud i rad profesionalnih i časnih policajaca, koji se svakodnevno, rizikujući sopstveni život, bore protiv trgovine narkotika", poručio je ministar policije Vulin, istakavši da je ova akcija još jedna pobeda i veliki uspeh srpske policije u borbi protiv droge.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su E. N. (1972), M. A. (1987), F. L. (1993), B. S. (1982) i A. T. (1953).

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom

pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading