NISMO OTKLONILI PRETNJU PO VUČIĆEV ŽIVOT Brnabić: Glavni za planiranje atentata van dometa službi
Alo!

Premijerka Ana Brnabić kaže da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi. Među njima ima dvoje crnogorskih državljana, ali i državljana zemalja iz i van Evropske unije.

Ana Brnabić je rekla da naše službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije.

"Ono što je važno da naglasim za sve naše građane - još u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze su van dometa su naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država - i unutar i van Evropske unije.

"Apsolutno imam poverenje u naše bezbednosne službe, one nemaju lak zadatak, imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno".

Nekoliko prstenova obezbeđenja oko Vučića

Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.

"Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika", rekla je Brnabić i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

"Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan", rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

"Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere", rekla je premijerka.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
Boris

27.01.2022 09:17

Nadam se da ce nase bezbedonosne sluzbe pronaci nalogodavaca, pojedinaca ili grupu koja je planirala ovakav gnusni zlocin.

Sasa

27.01.2022 10:28

Mora i strane sluzbe da se ukljuce, ne moze Srbija sve sama, a i ovaj kriminalac nije u Srbiji, inace bi on vec bio priveden pravdi

Aleksandra

27.01.2022 11:39

Iskreno se nadam da naše bezbedonosne službe radee svoj posao u kontinuitetu kako bi što pre otkrili ko stoji iza svega ovoga.

Aleks

27.01.2022 15:30

Kako bismo zadržali red i mir u našoj zemlji neophodno je otkriti sva lica koja su uključena u ovome!

Pejovic

27.01.2022 18:33

Najvaznija je saradnja sluzbi bezbednosti namedjunarodnom nivou, a to sto su van dometa nasih nisu van dometa i stranih sluzbi te ima nacina da predsednik ne bude u riziku.