Evo šta je Dijana Hrkalović rekla na saslušanju
Foto: Alo.rs

 

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP, saslušana je u Specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da je sarađivala sa mafijaškim bosom Darkom Elezom (41), kog je navodno i nelegalno prisluškivala kako bi ga kontrolisala.

Osim Dijane, u tužilaštvu je ispitan i nekadašnji načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, kog su mediji takođe dovodili u vezu sa Dijanom i Elezom.

Hrkalovićkin advokat Ahmed Delimeđac kaže da je ona saslušana u okviru istrage za krivično delo trgovina uticajem, zbog čega je uhapšena sredinom oktobra.

- Dijana je negirala sve šta joj tužilaštvo stavlja na teret. Iznela je detaljnu odbranu. Videli smo po medijima da je optužuju za saradnju sa Elezom, izdavala mu tobož neke naloge, a sad je tužilaštvo sumnjiči da je nezakonito slušala Eleza?!

- Pa o čemu se tu onda radi? Tužilaštvo treba da se odluči da li je Dijana radila sa Elezom ili nije, jer zašto bi ga prisluškivala ako su sarađivali? Ne može da bude i jedno i drugo - rekao je advokat, iako zapravo i ne bi bilo nelogično da je Dijana i sarađivala sa Elezom i usput ga prisluškivala kako bi ga kontrolisala.

Evo šta je Dijana Hrkalović rekla na saslušanju

Foto: Alo.rs

 

 

Kada je reč o bivšem načelniku Policijske uprave Novi Sad Miloradu Šušnjiću, on je, kako su preneli mediji, navodno bio glavni Dijanin čovek za Novi Sad i zadatak mu je bio da Elezu u tom gradu omogući neometano bavljenje kriminalnim poslovima. Navodno, Elezu je to omogućeno u zamenu za ubistvo advokata Miše Ognjanovića u julu 2018.

Inače, Dijana Hrkalović se u pritvoru Okružnog zatvora nalazi od 15. oktobra. Sumnjiči se da je 2017. naredila tadašnjem načelniku odeljenja za specijalne istražne metode MUP Dejanu Milenkoviću da uspori dostavljanje izveštaja iz telefona osoba koje se dovode u vezu sa ubistvom karatiste Vlastimira Miloševića. Vlastimir je ubijen u januaru 2017, a optuženi za njegovu likvidaciju bili su Veljko Belivuk i Marko Miljković, ali su kasnije oslobođeni zbog "kompromitacije" dokaza.

Podsetimo, Elez je u martu izručen u BiH, gde je po sporazumu o priznanju krivice dobio samo 15 godina zatvora zbog više mafijaških ubistava i milionskih pljački u BiH početkom dvehiljaditih. Zauzvrat se obavezao na saradnju sa srpskim, ali i bosanskim organima u rasvetljavanju najtežih krivičnih dela. Veruje se da će reći sve o saradnji sa Dijanom Hrkalović i o zločinima klana Velje Nevolje.

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading