ŠIRI SE ISTRAGA Dijana čuvala leđa ubici Elezu!
Foto: Alo.rs

Sumnja se da je kriminalac Darko Elez planirao da likvidira jednog poznatog novosadskog biznismena, a da je Hrkalovićeva naređivala bivšem načelniku policije u Novom Sadu Miloradu Šušnjiću da prijave koje je on podnosio policiji završe u fioci.

ŠIRI SE ISTRAGA Dijana čuvala leđa ubici Elezu!

Foto: Alo.rs

Dijana Hrkalović foto: M. Jošida

Dijana Hrkalović je juče na saslušanju rekla da nije kriva. U tužilaštvu je ispitan i Milorad Šušnjić, koji je zajedeno s njom obuhvaćen dopunom krivične prijave koju je policija dostavila tužilaštvu.

-  Poznati ugostitelj je više puta prijavljivao policiji da mu se sprema ubistvo jer mu je Elez pretio. Međutim, svaka njegova prijava je ignorisana jer je Elez imao zaleđinu u policiji. Naime, Dijana Hrkalović je za načelnika policije postavila Milorada Šušnjića, kome je navodno naređivala da zataškava prijave biznismena. Ona je na taj način štitila Eleza - navodi izvor blizak istrazi, i dodaje da je Šušnjić sprovodio u delo naređenja svoje „šefice“.

Pred hapšenje prisluškivala i Eleza

Prema rečima jednog od branilaca Dijane Hrkalović Nenada Tasića, Hrkalovićeva i Šušnjić terete se za neovlašćeno prisluškivanje bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

- Dijana je između ostalog ispitana i zbog prisluškivanja, i to ni manje ni više nego svog bliskog saradnika Darka Eleza. Iako je, kako se sumnja, s njim planirala likvidacije i ranije sarađivala, u poslednje vreme njihov odnos je bio poprilično turbulentan. Nisu se više toliko dobro slagali, a i počela je da gubi poverenje u njega, zbog čega je naredila da se prisluškuje i prati svaki njegov korak - navodi izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, posle njihovog saslušanja ispitano je i nekoliko svedoka - policajaca iz Policijske uprave Novi Sad.

ŠIRI SE ISTRAGA Dijana čuvala leđa ubici Elezu!

Foto: Alo.rs

Milorad Šušnjić foto: Tanjug

Hrkalovićeva je na saslušanje bila privedena iz pritvora u kojem se nalazi od 15. oktobra i nakon toga vraćena u Okružni zatvor.

Ona i Šušnjić su pod istragom za krivično delo trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora do osam godina.
Ona je prvobitno uhapšena zbog sumnje da je uticala na načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi s ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao „ubistvo na šinama“, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela.

Šušnjić zagorčavao život kolegama

Milorad Šušnjić je bivši načelnik novosadske policije, a na tu poziciju ga je postavila Dijana Hrkalović. Reč je o čoveku koji je posle hapšenja Velje Nevolje suspendovan, a poznat je po svom bahatom i osvetničkom ponašanju.

- Na njega su se svi žalili, od građana do kolega. Zbog zaleđine se ponašao kao da je policija njegova dedovina. Pedesetak policajaca i inspektora je samo napustilo službu u vreme njegove funkcije. Ko god bi mu zasmetao ili mu se zamerio, zagorčavao mu je život. On je bivši neuspešni policajac koji je najpre bio suspendovan zbog neke pucnjave na slavlju, pa je prebačen u policijsku garažu da radi na pranju i popravci vozila. Međutim, Dijana se potrudila da ga unapredi i da sprovodi njene planove - navodi izvor blizak istrazi.

Prema pisanju medija, Šušnjić je upravo i suspendovan zbog držanja prijava protiv kriminalaca u fioci. Na istom mestu završavale su i pritužbe protiv njega.

 

Hrkalovićeva se sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Podsetimo, bivša državna sekretarka je uhapšena 15. septembra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading