ŠOKANTNO OTKRIĆE ISTRAGE Mesar planirao da ubije Velju Nevolju!
Printskrin

Poslednjih meseci Miljković je evidentno pripremao teren da preuzme šefovsku poziciju u klanu, najviše nezadovoljan količinom novca koju dobija prilikom raspodele plena s Belivukom.

Budući da puč nije mogao da izvede sam, Mesar je oko sebe okupio nekoliko najbitnijih saradnika na koje je Belivuk mogao da se kladi, uveren u njihovu lojalnost.

Nervoza koju su primećivali članovi kriminalne grupe kod Belivuka i Miljkovića često nije bila produkt problema u delovanju grupe koja je iznuđivala novac, prodavala drogu i organizovala otmice i teška ubistva, a to je pokazala istraga protiv ovog klana, čiji najnoviji detalji su sada procurili.

Nije isključeno da je Belivuk primetio promene u ponašanju Miljkovića, ali svakako da nije mogao ni da nasluti da mu partner sprema crnu kesu.

- Iz najnovijih dekodiranih poruka koje su Belivuk i Miljković razmenjivali s podređenim članovima grupe, ali i međusobno, a koje u startu nisu isplivale u prvi plan, istražni organi su naknadno otkrili da su sevale varnice na relaciji Miljković-Belivuk. Tu nisu uopšte cvetale ruže i očigledno je da se Miljković borio za prevlast, budući da je radio iza leđa Velji i da ga je u porukama i razgovorima sa zajedičkim regrutima oslovljavao sa "onaj" ili "znaš već ko", kritikujući sve češće njegove odluke i postupke. Čak u nekoliko Markovih poruka provejava mržnja i spremnost da Belivuku odrubi glavu - ispričao je izvor blizak istrazi.

Nisu priznali da su ubili Mitića

U Tužilaštvo za organizovani kriminal juče na saslušanje dovedeni Miloš Budimir, Vladimir Grek, Srđan Lalić, kao i Dejan Tešić, kao prvi od planirane sedmorke, osumnjičene za brutalno ubistvo Nikole Mitića, u oktobru prošle godine u kući strave u Ritopeku. Mitiću su prvo odsekli prst na nozi, zatim ga davili, a potom zaklali i samleli, pa ga spakovali u džakove i bacili u Dunav. Sva četvorica juče saslušanih su porekla krivicu i obavestila tužioca da će se nadalje braniti ćutanjem.

- Kao organizatori grupe za ovu likvidaciju kojom su rukovodili preko telefona - Belivuk i Miljković, kao i njihov saradnik Vlade Draganić, biće saslušani naknadno, 1. decembra - kazao je izvor iz istrage.

Marko Miljković je očigledno mislio da zaslužuje više i dok je netrpeljivost prema gazda Velji dugo kanalisao, otvoreno je u razgovoru s njim opanjkavao njihovog big bosa Radoja Zvicera. Iz poruka sa Skaj aplikacije koje su "kavčani" razmenjivali posle likvidacije "škaljaraca" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, brutalno izrešetanih u Atini, vidi se da je Miljković Belivuku ljutito rekao da mu je dosta mrvica koje im Zvicer daje. Na osnovu tog razgovora pretpostavlja se da su Belivuk i Mesar organizovali ubistvo u Atini, kao i likvidaciju Kožara i Hadžića na Krfu nekoliko meseci kasnije.

- Marko je i na tribinama tada počeo da priča protiv Zvicera, smatrajući da njemu i Belivuku dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. Belivuk se slagao sa Markom povodom Zvicera i govorio: "Uvek mi moramo da organizujemo svoje ljude jer su Crnogorci nesposobni, a najveće pare uzimaju oni" - ispričao je ranije izvor.

Takođe, u presretnutim komunikacijama zabeležena je Belivukova poruka koju je nakon što je ubio Hodžića i Spahića u oktobru 2020. uputio saradnicima u Ritopeku, u kojoj, između ostalog, kaže: "Evo, deremo ove glupe Crnogorce."

Kivni na Zvicera, Belivuk i Miljković u pritvoru pričaju da je on nesposoban i da su mu oni "napravili ime", a da ne bi bio među živima da ga nije spasla "suknja", aludirajući na Zvicerovu ženu Tamaru, koja je zapucala u Kijevu na njegove napadače.

 

Komentari (0)

Loading