MESECIMA PRATILI SUDIJU! Pao ogranak Škaljara, planirali likvidacije visokih funkcionera!
EPA

Crnogorska policija uhapsila je juče šest pripadnika barske grupe, koja je navodno funkcionisala kao ogranak škaljarskog klana, zbog sumnje da su planirali likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca, prenosi dnevni list Dan. Kako navode, osim Milivoja Katnića, trebalo je da mete budu i zamenik tužioca Saša Čađenović, te pomoćnik direktora policije Zoran Lazović i njegov sin Petar Lazović, službenik Agencije za nacionalnu bezbednost.

Uhapšen Korać

Podsetimo, spekulisalo se da je Petar Lazović, u vreme dok su pre hapšenja boravili tamo kao gosti vođe kavačkog klana, Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću obezbedio policijsku zaštitu u Crnoj Gori. Crnogorski istražitelji, kako su pre nekoliko dana preneli mediji, proveravaju i informacije da je Petar Lazović redovno održavao kontakte s vođom "kavčana" Radojem Zvicerom i "čuvao mu leđa". Njegovo ime pominjalo se i navodno jer je u januaru skinuo zabranu ulaska Belivuku i Miljkoviću u Crnu Goru.

- Na spisku osumnjičenih za planiranje likvidacija tužioca, sudije i policijskih funkcionera je Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, i sa Emilom Tuzovićem je u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja likvidacije Zvicera, kao i Zoran Perović, Aleksandar Rončević i Stefan Mićić iz Podgorice, Milan Brajović iz Danilovgrada i Nino Korać iz Berana. Kotoranin Dušan Dudić i Dušan Boljević iz Podgorice su u bekstvu - prenela je Pobjeda. Crnogorski mediji nisu objavili da li je uhapšeni Korać u srodstvu s Filipom Koraćem, koji je takođe rodom iz Berana i blizak je navodno "škaljarcima".

Pratili sudiju

Oni su, kako se sumnja, osim planiranja likvidacije funkcionera policije i tužilaštva, mesecima pratili i kretanje sudije specijalnog odeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić prvooptuženi za ubistvo Klisića. - Policija je izvršila pretres na 11 lokacija u potrazi za bezbednosno interesantnim osobama - rekao je izvor blizak istrazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading