DETALJI LEGENDARNE POLICIJSKE AKCIJE Evo kako su organi reda radili na hapšenju klana Velje Nevolje i koja kodna imena su čuvali u najstrožijoj tajnosti!
Foto: ALO/Marko Metlaš

Akcija u kojoj je u februaru razbijena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dobila je naziv "Otimač", a policajci su i svakom osumnjičenom dali kodno ime. Kako izvor otkriva, policija, BIA i Specijalno tužilaštvo mesecima su prikupljali dokaze i vršili operativnu obradu, a samo je mali broj ljudi znao da je Vukodlak zapravo Velja Nevolja, a Miljković Miljakovac.

- Predistražni postupak, tokom kog su prikupljeni ključni dokazi neophodni za hapšenje i procesuiranje, vodio se u najstrožoj tajnosti. Postojala je velika bojazan, s obzirom na njihove kontakte i veze i kada su u pitanju istražni organi, pre svih policija i kontakti u bivšim strukturama, da ništa ne procuri. Hapšenje dva inspektora koja su radila na konkretnom slučaju najbolje pokazuje da je ovaj strah bio opravdan - kaže izvor.

On objašnjava da je pre hapšenja tek mali broj uključenih u prikupljanje dokaza znao koji nadimak je zapravo za koju osobu i na razotkrivanju koje grupe se radi.

- Veljko Belivuk imao je kodno ime Vukodlak, Marko Miljković Miljakovac, Marko Budimir je bio Fontana. Aleksandar Vučeljić tokom opservacije bio je Duomo, što u prevodu znači „katedrala“, a Vlade Draganić, koji im je ustupio kuću u Ritopeku, Jatak - otkriva sagovornik.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading