BEZOBRAZLUK Belivuk umislio da je u hotelu, a ne u CZ! Hoće hranu iz luksuznih restorana
MUP

 

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, hranu u Centralnom zatvoru želi da dobija iz luksuznih restorana koji nude usluge keteringa, saznaje Alo!

Dobro obavešten izvor našeg lista navodi da mu obroke u zakonom propisanom terminu donosi osoba od poverenja koja je upisana u njegov karton poseta i poseduje njegov matični broj.

- Ketering servis nudi usluge konobara, koji može lično da dostavi i servira hranu na dogovoreno mesto, ali je to u Centralnom zatvoru teško ostvarljivo. Dostavljač bi morao da ima Belivukove lične podatke i da se upiše u listu posetilaca da bi mu doneo ručak. Stoga Veljina osoba od poverenja najpre naruči hranu koju on želi, a posle mu je donosi u vreme koje određuje upravnik Zavoda - objašnjava naš izvor.

On dodaje da su na Veljinom jelovniku uvek različiti specijaliteti i deserti. - Stizale su mu različite vrste pita i peciva, piletina, rolovano teleće i svinjsko meso, roštilj, punjeni krompir, riba i plodovi mora, kao i torte i kolači - navodi naš izvor.

Međutim, kako je Alo! već pisao, Belivuk je u pritvoru navodno postao paranoičan jer se plaši da suparnici planiraju da ga otruju. Zbog toga, kako je otkrio naš sagovornik, nagovara cimera da proba hranu koju mu donose, pa čak i onu koja stiže iz luksuznih restorana.

BEZOBRAZLUK Belivuk umislio da je u hotelu, a ne u CZ! Hoće hranu iz luksuznih restorana

MUP

 

 

- Kombinacija paranoje i straha Belivuka je naterala da proverava svaki paket s hranom koji mu stigne u ćeliju. Po čitav dan kuka da sumnja da žele da ga otruju, pa je odlučio da preduzme mere predostrožnosti. Navodno, praveći se da ima najbolju nameru, cimeru suptilno nudi obroke, i to da bi se uverio da li u njima ima otrova. Kad ih pritvorenik s kojim deli ćeliju degustira, Belivuk čeka određeno vreme da vidi da li će mu se nešto desiti.

Meso bez kostiju i iseckano

Prema članu 38 Pravilnika o izvršenju mere pritvora, hrana o trošku pritvorenika mora biti pripremljena tako da se lako može pregledati: meso mora biti bez kostiju i iseckanoa, a hleb isečen na tanke kriške koje se vizuelno mogu lako prekontrolisati.

Posuda u kojoj se jelo donosi treba da bude providna, otporna i da se lako nosi. U slučaju spora koja je količina i vrsta hrane potrebna, upravnik Zavoda konsultovaće se s lekarom i doneti odluku.

Pribor za jelo uzima tek kad je siguran da je hrana bezbedna - podvlači naš izvor. Belivuku je dodatnu paranoju izazvao pokušaj ubistva Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana i njegovog zakletog neprijatelja koga su 2019. godine pokušali da otruju upravo tako što su hteli da ubrizgaju cijanid u hranu koja mu se dostavljala dok je bio u pritvoru u Centralnom zatvoru. 

Veljin bogati jelovnik - pite i peciva - piletina - rolovano svinjsko i teleće meso - roštilj - punjeni krompir - riba i plodovi mora - torte i kolači

Pretplatio se na novine

Kako Alo! saznaje, Veljko Belivuk je uplatio novac u kantini Centralnog zatvora kako bi mogao redovno da čita novine. - Svakog jutra pažljivo čita najnovije vesti o sebi i svojim saradnicima, ali i ostale novosti iz Srbije i sveta da bi ostao upućen u aktuelne događaje - navodi naš izvor.

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Moni

13.08.2021 09:17

Kakvi su to popustljivi momenti prema ubicama i zlikovcima...taj je zaslužio streljački vod a ne ketering