OCA MU LIKVIDIRAO ZEMUNSKI KLAN Ko je Ljubomir Lainović, "najsmrtonosniji vojnik" Velje Nevolje koji je NESTAO BEZ TRAGA
Alo

 

Svedok-saradnik u procesu protiv klana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog "Mesar" i "Zver", rekao je u Tužilaštvu da taj klan stoji i iza ubistva bivšeg člana grupa "Alkatraz" Ljubomira Kiće Markovića.

- Miljković je bio ubeđen da mora da se smakne Kića. To je najbolji način da se sve ostale frakcije na Partizanovoj južnoj tribini, koja je bila razbijena, zaplaše. U njega je pucao upravo Lainović - rekao je tužiocu Hrvatin.

Alo!/Ilustracija/Miloš Rafailović/printskrin

Marko Miljković

Tvrdnja, koja je u najmanju ruku interesantna iako Hrvatin nije precizirao da je reč upravo o Ljubomoru Lainoviću. Reči čoveka koji je u optužnici protiv kriminalnog klana, koji je poslednjih godina delao kao beogradski ogranak „kavačkog klana”, optužen za učešće u četiri ubistva nagoveštavaju da bi mogla da se potvrdi i teorija da je Lainović bio jedan od pucača od najvećeg poverenja Belivukovog klana. Sumnja se da je upravo on umešan i u likvidaciju Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, istaknutih članova "škaljarskog klana", ubijenih u Atini januara 2020. godine.

Navodno, njega su mučili, a glavu mu je, kako se sumnja, odsekao Damir Hadžić, koji je kasnije likvidiran zajedno sa Alanom Kožarom, vođom barskog ogranka "škaljaraca" na Krfu.

Međutim, jedna od informacija je da je to priča koju su "podmetnuli" upravo „kavčani” i da su sami eliminisali Lainovića kao potencijalno nezgodnog svedoka. Postoje i indicije da postoji snimak mučenja i sakaćenja Lainovića i da je čak i njegova porodica videla te strahote. Ono što je do sada zvanično saopšteno jeste da se Lainović vodi kao nestalo lice.

UHAPŠEN ZBOG UBISTVA

Kako je "Blic" ranije izveštavao, on je u februaru 2018. godine uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu navijača Rada, Petra Arsića (38).

Tada je Strahinji Đanković (23) izrečena kazna od 13 godina zatvora zbog Arsića ispred restorana "3K" na Vidikovcu. Ljubomir Lainović i Miloš Miladinović su oslobođeni optužbi za pomaganje u ovom krivičnom delu, zbog čega je sud ukinuo rešenje kojim im je ranije odredio pritvor i povukao je poternice koje su za njima bile raspisane.

OTAC UBIJEN

Žarko Lainović, brat ubijenog Branislava Lainovića Dugog, je 2006. godine na suđenju pripadnicima zemunskog klana izjavio da je iza ubistva njegovog brata stajala "moćna organizacija koja je morala imati polugu u vlasti".

On je rekao da je Dugom više puta prećeno, a da mu je brat, veče pred ubistvo 20. marta 2000. godine, rekao: 'Steže se obruč oko mene. U pitanju su miševi, koji će me sačekati iza ćoška i koji su ubijali dede i babe preko Drine, a predstavljaju se kao heroji.' Lainović je još naveo je da mu brat nije kazao ko mu preti i da su se poslednji put čuli neposredno pre nego što je ubijen ispred hotela "Srbija" u Beogradu.

Za ubistvo Lainovića optužen je Miloš Simović kao neposredni počinilac. U optužnici se navodi da je Ljubiša Buha Čume vozio Simovića i da mu je dao revolver iz koga je pucao, a da je Suvajdžić zvao Lainovića telefonom da bi saznao gde se nalazi.

KOD STRICA PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA

SBPOK i policija su pretresom u novembru 2011. godine u stanu Ranka Lainovića, pronašli čitav arsenal oružja, pet pušaka različitih marki i kalibara, četiri puške različitih kalibara i marki sa optičkim nišanima, jednu „pumparicu“, četiri različita pištolja, tri puščana kundaka, tri puščane cevi, kao i više od 2.000 metaka različitikog kalibra automatsko i poluautomatsko oružje i pištolje, skoro 1.000 komada patronske municije, 12 praznih okvira za utomatsku pušku i pet praznih okvira za poluautomatsku pušku. Kod njega je tada pronađena i istekla putna isprava sa njegovom slikom i to iz Južnoafričke Republike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading