LETE PARE!  Zvicerovi kuriri zaradili 800.000 € od šverca kokaina!
Alo

 

Kako prenose lokalni mediji, njih je okupio i organizovao uhapšeni Marko Škrebec. Navodno, on je po nalogu vrhovnog vođe Radoja Zvicera sačinio cenovnik usluga prema kojem su za šverc samo jednog kilograma droge potrčci dobijali između 250 i 1.250 evra! Sumnja se da je glavni kurir slovenačkih „kavčana“ bio Miloš Miljković, zvani Džon Dere.

Nemačka najskuplja

- Marko Škrebec, čiji je nadimak Koko, cenovnik je poslao Darku Nevzatoviću, zvanom Kasper, koji ga je potom prosledio Milošu Miljkoviću. On je bio plaćen za sprovođenje plana u delo i preuzimanje droge, a dobijao je i od 100 do 500 evra za putne troškove, dok je klanu davao 30 odsto zarade. Koliko će kuriri biti plaćeni za šverc zavisilo je od toga kojoj državi isporučuju drogu. Isporuke u Sloveniji bile su najmanje plaćene - 250 evra po kilogramu, dok su kuriri za šverc kokaina i heroina u Nemačku dobijali od 1.000 do 1.250 evra. Ako iz Ljubljane krenu u Hrvatsku, odnosno u Rijeku ili Zagreb, zarađivali su do 750 evra po kilogramu, dok su za prevoz do Splita dobijali 900 evra. Prilikom isporuke u Austriju, tačnije u Salcburg, nagrada je bila 750 evra, a za Beč 1.000. Za putovanje u Minhen nagrađivani su sa 1.000 evra, a za Štutgart sa 1.250, što je najveća suma na kavačkom cenovniku. Šverc u Veneciju bio je plaćen manje - 750 evra po kilogramu - objašnjava izvor.   

Dobavljačima iz Holandije i Španije dali 500.000 evra

Blaž Kadivec, brat jednog od vođe slovenačkih „kavčana“ Klemena Kadiveca, navodno je bio zadužen da plaća dobavljače kokaina iz Španije i Holandije.

- U spisima piše da im je novac slao po kuririma, a da je sredstva za isplatu kurira slao po Darku Nevzatoviću, koji je za isplatu dobavljača konoplje iz Španije dao 200.000 evra, koje su bile vakuumirane da bi se lakše prenele, a da je na isti način, ali sa 300.000 evra, isplatio dobavljača kokaina iz Holandije.

 

Kako dodaje, policija je prilikom hapšenja slovenačkih „kavčana“ zaplenila 790 kilograma kokaina, što govori da su kuriri ovog klana samo od te isporuke zaradili skoro milion evra. 

- Na spisku više desetina osumnjičenih članova tog klana dominiraju državljani Slovenije, a prijavom su obuhvaćeni i državljani Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore - tvrdi sagovornik.

Kao vođa slovenačkih „kavčana“ označen je Milan Vujotić (39), zvani Levitese, koji se sumnjiči da je 2018. godine sa Filipom Vrzićem (36), zvanim Drug i No10, oformio ogranak bande u Sloveniji, kao i da je nabavljao drogu koju su kuriri rasturali širom Evrope.

Dokazi

- Vujotić je, navodno, u decembru 2018. prvi put nabavio drogu za „kavčane“, a tu isporuku, koja je iz španskog letovališta Ljoret del Mar stigla u Sloveniju, nadgledala je njegova desna ruka Filip Vrzić. Nakon toga naloge za dalji transport davao je Klemen Kadivec, treći čovek te bande, čije je tajno ime bilo Tom Ford - objašnjava izvor lokalnih medija.

Policija u Sloveniji saopštila je da su među brojnim dokazima protiv ove grupe i sredstva za pakovanje i brojanje novca, snimci sa nadzornih-kamera, oduzeti mobilni telefoni u kojima su osumnjičeni ostavili brojne tragove, kao i DNK sa svih oduzetih predmeta.

- Tokom istrage rađeno je i prepoznavanje ostalih osumnjičenih na osnovu foto-dokumentacije, a inspektorima je bio odobreno i da ih audio i video snimaju na mestu stanovanja i u pokretu, kao i da prisluškuju i snimaju njihovu kompletnu elektronsku komunikaciju. Oni su uhapšeni zbog šverca droge i oružja, ali i zbog ilegalnog prebacivanja 5,6 miliona evra iz Španije u Srbiju - pišu slovenački mediji.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading