NAPRAVIO ČVARKE SAM Iznerviran visokom cenom, izveo svoju računicu
Foto: Shutterstock

U okviru FB stranice "Gastronomska nacija", koja broji više od 4.000 članova, jedan od njih je odlučio da sa drugima podeli svoju računicu vezanu za uštedu na čvarcima.

I ne samo to, u prilogu je postavio video u kom se vidi kako se čvarci spremaju kod kuće.

"I sad nešto o ekonomiji. Kilogram sveže slanine 400 dinara, od nje ispadne pola kile čvaraka, što znači 1 kg čvaraka napravljenih u šerpici kod kuće 800 dinara. Cena čvaraka u mesarama i marketima ide do 2.000 dinara", napisao je on.

Ipak, nisu svi toliko sigurni da bi se upustili u ovu kulinarsku avanturu.

Jedan korisnik Fejsbuka i član stranice je napisao:

"Bravo! Ja sam jednom sam ovo uradio i nikad više. Komplet stan i zgrada i do ulice je sve mirisalo na mast. Kuhinju sam ribao posle 2 sata!".

Osim toga, bilo je i onih koji nisu saglasni s ovom računicom.

NAPRAVIO ČVARKE SAM Iznerviran visokom cenom, izveo svoju računicu

Foto: RINA

 

 

"Nije baš prava računica... U Sremu, kad je svinjokolj, ta slanina koju ste pržili tj. topili ostavlja se za slaninu, a u čvarke ide ona bela, leđna, koja je dosta jeftinija, tako da je čvarak još jeftiniji. Inače u Sremu su se čvarci jeli tih par dana dok su sveži, a posle su se njima hranile mačke. Kad je čvarak postao ekskluziva ne znam, a da je sramora što su 2.000 - sramota je!".

Telegraf Biznis piše da je u Mačvi kilogram čvaraka u rinfuzi koštao tada 1.300 dinara.

U Beogradu su cene često više.

Ima li logike da čvarci budu skuplji od "čistog" svinjskog i junećeg mesa - pitaju se potrošači koje u mesarama šokira cena ovog delikatesa koji se, podsećamo, priprema od masti, a ponekad duvan čvarci koštaju i više od 3.000 dinara.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal “Ovo nije samo beogradska železnička stanica nego podstrek za celu Srbiju” Aleksanda Vučić najavio dalje planove za Srbija Vozove! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryou #fyp #prokop #viral #srbija #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading