Goran Vesić
Alo.rs
Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

U obrenovačkom naselju Zvečka danas je položen kamen temeljac za izgradnju novog bloka isturenog odeljenja Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", u kome će, osim novih učionica i kabineta, postojati i fiskulturna sala, dok će postojeći objekat škole biti rekonstruisan.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je obrazovanje u Srbiji u usponu i da će ovi radovi puno značiti đacima jer će imati bolje uslove.

"Ovo što se danas ovde dešava je zbog vas, da bi imali još bolje uslove nego što imate sada, više učionica i kabineta i salu za fizičko kako bi mogli bolje da se razvijate i imate najbolje moguće uslove kao što imaju deca ne samo u centralnim gradskim opštinama nego u najrazvijenijim delovima sveta", istakao je ministar.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da na ovaj način gradska vlast pokazuje da joj je svaki deo prestonice pođednako važan.

"Pre nekoliko godina smo rekli da u Beogradu neće biti razlike između centra grada i bilo kog dela u prigradskim opštinama. Neki su u to verovali, neki nisu, ali mislim da smo, bar kada je u pitanju Zvečka, pokazali da je to tako", rekao je Vesić.

On je podsetio da je u tom naselju obnovljena ulica Čede Todorovića u kojoj je uveden javni prevoz, da je potpuno rekonstruisana i ulica Drage Vukovića, kao i da se trenutno radi kanalizacija na šabačkom i valjevskom drumu.

VESIĆ VODIO PREGOVORE SKORO GODINU DANA Evropska investiciona banka odobrila kredit za kanalizaciju na obali Dunava

"Pokazujemo da nam je svaki deo Beograda važan, a izgradnja novog bloka ove škole zaokružuje ono što radimo u Zvečkoj. Zvečka je velika mesna zajednica koja ima više od 10.000 stanovnika, veća je od mnogih gradova u Srbiji i zaslužuje da ima istu infrastrukturu kakvu imaju i ostali građani Beograda", istakao je Vesić.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Naveo je da zna da svuda ima problema koje treba rešiti, ali i dodao da je sadašnja vlast na primeru Zvečke pokazala da rešava problem po problem.

"To je politika koju personifikuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a to je da se svuda rešavaju problemi ljudi jer ako rešavamo njihove probleme svi će živeti bolje i zato su ovi radovi veliki korak ka tome", dodao je Vesić.

Goran Vesić

Tanjug/Milutin Marković

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Milutin Marković

 POČINJE DECENTRALIZACIJA BEOGRADA Vesić: Pozivam poslanike da glasaju za Zakon o Beogradu

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković je rekao da Srbija ima 1.104 sela u kojima ima ispod sto stanovnika od čega 200 sela nema nijednog stanovnika.

"Hvala Vladi Srbije i ministru Šarčeviću, Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću što mi danas ovde u Zvečkoj polažemo kamen temeljac naše budućnosti", rekao je on.

FOTOGRAFIJE SVE DOKAZUJU! Vesić zapušio usta Draganu Đilasu! Posle ovoga više se neće usuditi ni da uzme u usta PKB! (FOTO)

Navero je da će ovi radovi pokazati da, pored svega ostalog što će biti urađeno u tom delu Obrenovca, neće biti razlike između Zvečke i Terazija.

Goran Vesić

Alo.rs

Goran Vesić, Foto: Alo.rs

Direktorka kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan, Dubravka Negre, izrazila je zadovoljstvo što učestvuju u ovom projektu i dodala da na taj način žele da podrže budućnost Srbije, a to su deca.

"Kada smo pre par godina procenjivali, na zahtev Vlade Srbije, opravdanost ovih ulaganja zaključili smo da svaka druga osnovna i srednja škola u Srbiji nemaju fiskulturnu salu, da svaka treća zahteva potpunu rehabilitaciju i modernizaciju, a svaka četvrta je starija od 60 godina", rekla je Negre.

OD 3. JUNA DO 3. JULA Bilbordi koji će osvanuti širom Beograda su pravo REMEK DELO (FOTO)

Navela je da su se zato i odazvali da podrže program rehabilitacije i modernizacije osnovnih i srednjih škola širom Srbije sa 50 miliona evra od čega je, kako je dodala, 35 miliona već isplaćeno.

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je rekao da je danas važan dan i da će ovi radovi značiti i budućim generacijama.

"Oko sto sela u Srbiji nema dece. Tamo je besmisleno sada ulagati, tamo je trebalo neko na vreme da razmišlja, da ulaže i danas ne bi imali prazna sela", rekao je on.

Naveo je da to nije slučaj sa naseljem Zvečka gde broj stanovnika raste i istakao da je moralna obaveza da se u takve sredine investira.

U novom bloku izdvojenog odeljenja OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" planira se izgradnja šest novih učionica, jednog sanitarnog čvora, dva kabineta, tri kancelarije, biblioteke, sale za fizičko vaspitanje sa svlačionicama i sanitarnim čvorom, sa uređenjem terena i pristupnim komunikacijama.

PRODAJA POLITIČKE MAGLE Otkrivena nova namera opozicije! Nakon demoliranja gradilišta i upada u RTS, njihovi novonastali planovi ne donose ništa DOBRO!

Postojeći objekat će biti rekonstruisan tako da sa dograđenim delom čini jednu funkcionalnu celinu, a radovi podrazumevaju prenamenu postojećih prostorija i sanaciju sanitarnih čvorova.

Ugovorena vrednost radova je oko 1,3 miliona evra bez PDV-a.