Goran Vesić
Tanjug/Milutin Marković
Goran Vesić

Tanjug/Milutin Marković

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Milutin Marković

Evropska investiciona banka odobrila je Beogradu kredit od 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava, a ta je odluka posledica rada i pregovora koji su trajali skoro godinu dana koje je sa svojim timom vodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Pročitajte još:

On je gostujući na Studiju B kazao da je to sjajna vest za građane koji žive u tom delu Beograda, a da će dodatnih 12,93 miliona evra, koliko će koštati izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava, obezbediti sam grad. 

- U budžetu za ovu godinu već smo obezbedili 4,2 miliona evra od dela koji pripada Gradu, dok će naredne godine biti obezbeđeno 8,73 miliona evra. Želim da se istaknem da je Evropska investiciona banka obezbedila i bespovratna sredstva u iznosu od 1,1 milion evra Gradu Beogradu kao tehničku pomoć za izvođenje i pripremu projekta kanalizacije. Ugovor o tehničkoj pomoći biće potpisan početkom juna kako bi odmah moglo da počne projektovanje kanalizacije - rekao je Vesić.

Kazao je da izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava može da počne u prvoj polovini naredne godine i dodao da je sadašnja gradska vlast prva i jedina koja građanima Beograda koji žive na ovoj obali Dunava, a kojih je preko 150 hiljada, rešava ovaj životni problem.

- Mi naša obećanja ispunjavamo i to je razlika između nas i naših prethodnika koji su sve ovo mogli da urade, ali nisu - rekao je Vesić i dodao da je zahvalan Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Beogradskom vodovodu i kanalizaciji na velikim naporima da se ovaj projekat realizuje.

 

 

 

 

 

Komentari (1)

aca

16.05.2019 10:15

Alo, kakva sad leva obala Dunava. Jel ovaj poludeo. Nasa Desna strana gde svi zivimo ima potpuno nereseno pitanje kanalizacije celog Zemuna i Novog Beograda. Cetiri velike gradske kanalizacije se direktno ulivaju u Dunav. Kod Hidrobaze u Zemunu gde se izliva velika gradska kanalizacija napravljeno je decje igraliste u smradu bolestini. Setaci mogu sa obale da prate plov njihovih fekalija. Kada se povuce voda stvara se nesnosni smrad. Pravo je cudo da se niko jos nije inficirao. UZAS!