NEVEROVATNO, ALI DELUJE! Vežba za stomak zvana VAKUM skida salo za samo 2 nedelje!

Mnogo je lakše od klasičnih trbušnjaka, a osim ravnog stomaka dobićete i jaču kičmu

Mršavljenje, dijeta, kilogrami
Mršavljenje, dijeta, kilogrami, Foto: shutterstock

Ravan stomak i jaki trbušni mišiću su želja mnogih dama. Pred Novu godinu svi razmišljaju o izgledu, stoga vam predstavljamo vežbu koja će vam za dve nedelje „ispeglati“ stomak.

Za ravan stomak ne morate se mučiti i raditi beskonačan broj „omraženih“ trbušnjaka. Naime, pronašli smo najlakšu vežbu za postizanje ravnog stomaka, a što je najbolje, fitnes stručnjaci tvrde da je i delotvornija od tako teških trbušnjaka.

 

ajna ove vežbe koja se naziva isisavanje stomaka ne može biti jednostavnije – samo morate pravilno disati.

U ovoj vežbi disanjem se aktiviraju i jačaju najdublji abdominalni mišići tako da jednostavno činite kontrakcije, objašnjava Rič Sturla, lični trener u britanskom centru za zdrav život. Pogledajte OVDE kako izgleda vanredna dijeta.

Ako ovu vežbu radite pravilno, ojačaćete celi središnji deo tela te stabilizovati kičmu što će ukloniti bol iz donjeg dela leđa i poboljšati vam držanje. Ovakva tehnika dubokog disanja i „isisavanja“ vazduha iz stomaka deo je pilatesa i joge, ali možete je raditi odvojeno od tih vrsta vežbe.

Trbušnjaci o kakvim ste oduvek sanjale: 3 izvanredne vežbe za ravan donji stomak!

1. Čim se probudite (idealno bi bilo na prazan želudac i dok ste još u krevetu) legnite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima položenima na dušek.

Udahnite pa duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite da „prilepite“ uz kičmu. Što više uvučete stoma to će biti jača kontrakcija i delotvornost ovog pokreta.

2. Zadržite uvučen stomak 15 sekundi za početak, a kako napredujete produžite trajanje stiska sve do 60 sekundi, uzimajući plitke udisaje prema potrebi. Ponovite 3 do 5 puta.

3. Kada ste spremni za težu verziju „isisavanja“ stomaka, radite vežbu klečeći na kolenima i dlanovima, sedeći ravno u stolcu ili na lopti za pilates. Pogledajte OVDE šta se dešava kada prestanete da jedete beli hleb.

4. Nakon određenog vremena vežbanja stomak ćete moći držati „uvučenim“ dok sedite ili stojite tokom celoga dana.

 

Ako ovo vežbu izvodite pravilno i redovno, zdravo se hranite te radite i svoj uobičajeni trening, rezultate ćete videti i osetiti već za 2 nedelje, kaže Sturla.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi