tornado
Foto: Alo/Printscreen

Najnovija vest stiže iz države Oklahome gde je snimljen tornado širok 1,6 kilometara. Ne treba niti napominjati da je ‘čudovište‘ uzrokovalo ogromnu štetu. Vetrovi su duvali brzinom od 250 km/h.

Nacionalna meteorološka služba oglasila je alarm zbog ‘posebno opasne situacije‘ za delove države do 5 ujutro po lokalnom vremenu u utorak.

 

 

"Oklahoma će biti uništena", pišu tamošnji stanovnici po društvenim mrežama.

Policija u Bartlesvilu, u Oklahomi, rekla je da je tornado bio ‘širok jednu milju‘ (1,6 km), prema objavi TV meteorologa Kolina Majersa na društvenoj mreži X.

 

 

Prema prvim informacijama, ima poginulih, ali tačan broj žrtava u ovom je trenutku nemoguće utvrditi. Posebno je teško pogođen grad Bernsdal sa oko 1000 stanovnika. Valja reći i da meteorološka služba Oklahome, zbog učestalih tornada, retko kvalifikoviti "posebno opasnu situaciju" - a ovoga je puta to učinila. Ista je na snazi od 5 sati ujutro po lokalnom vremenu. Više je ljudi hospitalizovano, a na terenu su desetine vozila hitne pomoći. Veliki delovi Oklahome su bez struje.

 

 

Jutarnji.hr

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Spašeni Rusi koji su nestali u Ovčarsko-kablarskoj klisuri 🎥 videoplus #alo #alodnevnenovine #spasavanje #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryourpage ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading