Stanodavac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Stručnjaci često kažu da je imati kupiti i uložiti pare u kvalitetnu nekretninu uvek isplativo. Milić Đoković, procenitelj i stručnjak za nekretnine otkrio je nekoliko lokacija u Beogradu koje su sada najisplativije za kupovinu nekretnine, piše Blic.

"Nekretninu u Beogradu trenutno se najviše isplati kupovati na trasi metroa, odnosno od Mirijeva do Makiša, zatim u Surčinu, zbog izložbe EXPO. Ključ isplativosti je u tome što se ovi delovi sada tek razvijaju i ne može doći do pada cena u ovim mestima", kaže Đoković.

Isplativost ovih mesta leži u njihovom razvoju i najverovatnije mogućnosti da će vrednost kvadrata na ovim lokacijama ići uvek na gore, bar za 20 do 30 odsto u roku od dve godine, a za deset godina njihova cena može biti duplo veća.

Pored ovih mesta, uvek je dobro kupiti nekretninu i na atraktivnim lokacijama kao što su Novi Beograd, Banovo brdo, Čukarica, centar grada, Beograd na vodi, ali kada je reč o novim naseljima to je sigurno trasa metroa.

"Nekretnine na ovim mestima će dosta poskupeti, po mojoj projekciji za dve do 3 godine cena kvadrata na ovim lokacijama će porasti od 20 do 30 odsto, za pet godina cena kvadrata će biti duplo veća, a za deset godina može da bude dvostruka viša", zaključuje Đoković.

Surčin će postati najmoderniji grad

Predsednik Vučić nedavno je najavio da će Surčin postati najmoderniji grad, ali i osvrnuo se i na cene i izgradnju stambenih objekata u ovom delu Beograda.

"Kuće koje su prve do gradilišta, već sada imaju tri puta veće cene u odnosu na pre tri godine", rekao je Vučić govoreći o cenama kvadrata i značaju projekta EXPO za Surčin.

Govoreći o stambenom bloku koji će se graditi, odnosno o stanovima koji će ostati kasnije, Vučić je naveo da je plan da se dodele određenoj grupi građana po povoljnim cenama.

"Videćemo ko će živeti u tim stanovima, da li lekari, ili mladi, ili ljudi koji se vraćaju iz inostranstva. Biće ovo novi grad u gradu, verovatno i najmoderniji, Surčin više neće biti isti", rekao je on.

Hlađenje tržišta nekretnina

Stručnjaci smatraju da je neminovno da će u skorijoj budućnosti doći do hlađenja tržišta nekretnina i da će rast cena usporiti. Prošle godine najskuplji kvadrat u Srbiji prometovan je u Beogradu na opštini Savski venac i njegova cena iznosila je 11.475 evra. Prosečna cena kvadrata u novogradnji iznosila je 1.700 evra, a u starogradnji 1.500 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading