POLA SATA PRE SPAVANJA POJEDITE OVO Posle mesec dana više nećete imati ni grama sala
Foto: Alo/ilustracija

Nutricionisti tvrde da ukoliko pred spavanje pojedete 30 grama mladog sira, veće su šanse da izgubite nataložene kilograme.

Ovaj savet je poslušala Marija (46) i za mesec dana uspela je da skine čak 3 kilograma. Salo sa stomaka sa kojim je muku mučila godinama je u potpunosti nestalo.

Kako mladi sir utiče na metabolizam i mršavljenje?

Odgovor na ovo pitanje dali su nutricinisti, a pozitivan efekat je pokazala i sprovedena studija koja je obavljena u u „Britanskom nutricionističkom žurnalu“.

Naime, ovim istraživanjem je dokazano da samo 30 grama proteina, a kojih u velikoj meri ima u siru, pola sata pre spavanja, jača mišiće, ubrzava metabolizam, ali i pozitivno utiče na zdravlje celog organizma.

Mladi sir sadrži visok nivo proteina i kalcijuma. Od proteina gradimo mišiće i važni su i za profesionalne sportiste, i za ljude koji žele da smršaju. Kalcijum je važan za sve starije od 30 godina jer pomaže održavanje koštane mase“, navodi Ešli River, nutricionistkinja i dodaje da je punomasna verzija sira bolja od one sa niskim procentom masti jer sadrži zdrave masnoće koje su našem oragnizmu neophodne.

Dakle, ukoliko želite da dovedete liniju u red, svako veče pojedite krišku mladog sira. Uz korigovnu ishranu i laganu fizičku aktovnost, retzultati neće izostati.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading