KAŠALJ NIJE PRVI SIMPTOM KARCINOMA PLUĆA: Ako primetite ove podmukle promene odmah se obratite doktoru
Foto: Shutterstock

Osnovni preduslov za izlečenje karcinoma je njegovo otkrivanje u ranom stadijumu. Isto važi i za rak pluća, a ako primetite neke od ovih simptoma, ili u najgorem slučaju više njih, nemate šta odgađati odmah se obratite doktoru.

Depresija i česte promjene raspoloženja

Naučnici su ustanovili da se upravo rak pluća često povezuje s promenama raspoloženja, pa su tako depresija, anksioznost, manjak energije pa i napad panike, letargija česti kod ove vrste raka. Uzrok povezanosti još nije poznat.

Često oboljevanje

Ako ste često bolesni, imate grip ili bronhitis, prehlade, razlog može biti izrazito oslabljen imunitet.

Simptomi raka pluća su slični prehladi, gripu i infekciji, ali postoji razlika u učestalosti simptoma i u njihovom trajanju. Ako simptome imate duže vreme, obratite se bez odlaganja lekaru, koji će vas dalje uputiti na neophodna ispitivanja.

Gubitak apetita i neobjašnjiv gubitak težine

Ako konstantno mršavite i hrana vam nije ukusna, nužno je da otkrijete pravi uzrok tih promena. One ponekad mogu biti potpuno bezazlene i prolaznog karaktera, ali ponekad mogu biti pokazatelj oboljenja, kao što je ovo – opasno i vrlo podmuklo.

Nenormalan rast dojki kod muškaraca

Povećanje dojki može biti znak ozbiljnog zdravstvenog problema, to može biti povećanja samo jedne dojke ili povećanje se može javiti u području oko bradavice...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

Komentari (0)

Loading