ČAJ OD PERŠUNA: Za samo tri dana pomoću ovog recepta izbacite višak vode iz organizma
Foto: Pixbay

Neuravnoteženost hormona za vreme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu ženu ostaviti otečenom, a nije tajna kako mnoge primete kako su im grudi “punije” par dan pre nego što trebaju dobiti mesečnicu.

Preterani unos soli, šećera i masti mogu pridoneti zadržavanju vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina.

Brza hrana i jela koja su jako zasoljena deluju tako da telo počne zadržavati vodu, a mi se osećamo nadutima u području stomaka i u ekstremitetima. Takođe, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima “magične” moći. Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela.

ČAJ OD PERŠUNA: Za samo tri dana pomoću ovog recepta izbacite višak vode iz organizma

Foto: Pixbay

 

 

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti koren i listovi peršuna.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna. Ali ovaj je najbolji:

-U ključalu vodu (oko litru) dodajte 5 velikih kašika naseckanog peršuna.

-Tečnost pustite da odstoji oko dvadesetak minuta, nakon toga čaj možete procediti ili piti zajedno sa naseckanim peršunom.

-Čaj od peršuna može se piti i topao i ohlađen.

Izlučivanje tečnosti iz organizma je vrlo važno. S urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne tvari.

Za peršun je znanstveno dokazano da je odličan diuretik, uz to je i jak antioksidans.

Konzumiranje neka ne bude više od litre čaja na dan. Peršun je biljka koja je od antičkih vremena prisutna kao lek. Njemu su pripisivali magične moći, u starom Rimu se verovalo da grickanje listića peršina poboljšava percepciju i intelektualne sposobnosti.

Danas se ova biljka koristi samo kao začin, a dobro upućeni je koriste kao lek.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading