Korisni saveti: Evo kako da pomoću odeće izgledate više
Foto: Printscreen/instagram

Treba se ophoditi prema njima kao da su dar od prirode, što zapravo i jesu. 

I pored svih zalaganja da se volimo onakvi kakvi jesmo, oštra svetska statistika pokažuje da i najlepše žene na svetu ukoliko su niske, sanjaju da budu za koji centimetar više. Pa ukoliko ste i vi jedna od njih, nudimo vam par korisnih saveta kako da izgledate više uz pomoć prave odeće!

Visoki struk 

Srećom dostupne na svakom koraku pantalone i suknje sa viskim strukom učiniće da vaše noge izgledaju duže i stvoriće izduženiju sliku vašeg tela.

Pantalone

Uske pantalone ili pantalone koje su ravnog kroja morate oprezno birati. Idealna dužina pantalone sa širokim nogavicama je ne više od 2cm od poda. To jest, pantalone bi trebale da pokriju skoro celu petu. Ako prekršite ovo pravilo, kada hodate videće vam se koža i članci što vas vizuelno može dodatno skratiti i čak dodati nekoliko kilograma.

Suknje i haljine

Kada su u pitanju i haljine i suknje, važi isto pravilo - suknja/haljina se mora završiti na najužem delu noge. Kod svakog je to drugačije, ali neka univerzalna crta bi bila tik iznad kolena.

Ako je u pitanju suknja sa dubljim strukom, idealna dužina je maksi. Takođe sa dubokim šlicom dobijate vizuelno bar 5cm.

Budite oprezni, moderne suknje srednje dužine kombinujte sa štiklama jer one umeju da "progutaju" iako su dobre jer se mogu kombinovati uz sve, kad kažemo sve mislimo i na večernje košulje ali i dukserice.

Cipele uparite sa pantalonama

Ovo je najstariji trik u svetu mode koji idalje živi. Važno je nositi patike, cipele ili čizme u istoj boji kao i pantalone. Noge će vam tako delovati duže i tanje što će odavati utisak da ste viši nego što jeste. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Love-in.pl (@loveinewa)

Ako nosite poznate "oksfordice" obavezno pokažite članak.

Kada je u pitanju zimska obuća nosite što duže čizme, do kolena a po mogućnosti i preko kolena. Pantalone neka budu uske kako bi lepo istakle noge a čizme ih samo dodatno produžile. Ako je u pitanju haljina ili suknja, uz duboke čizme nosite lepe i kvalitetne čarape, da se ne bi smrzli a one opet mogu dodatno upotpuniti vaš izgled.

Monohromatsko oblačenje

Još jedna varijacija na istu temu - obučene u istoj boji (ili printu) od glave do pete. Pritom, to ne mora da bude crna. Odaberite plavu, sivu, bordo ili boju koju volite i obucite se od glave do peta u ovoj nijansi.

Takođe, vrlo važno pravilo je da nikada ne kombinujete dve ili više širokih stvari. To vaš može dodatno proširiti i smanjiti. Uz duboke suknje i pantalone, gore uvek kombinujte kratke modele majica, košulja i jaknica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading