Koktel pecivo: Grčke pogačice predivnog ukusa
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • 300 gr. brašna (još malo da se premesi) 
  • 200 gr. margarina 
  • 150 gr. iseckanih maslina
  • 150 gr. sira (feta ili neki koji je slan) 
  • 1 jaje
  • 20 gr. kvasca 
  • 2 kašike vode 
  • 200 gr. grčkog jogurta (ili mileram, pavlaka razređena sa običnim jogurtom)

Za premazivanje: 

  • 1 jaje
  • bosiljak ili origano

Za premazivanje pečenih pogačica:

  • 1 kašika ulja (ne mora)

Brašno sipajte u vanglu, narendajte margarin, dodajte sir, iseckane masline, jaje, jogurt. Ne treba soliti ukoliko je sir slan, masline su isto slane. Razmutite kvasac sa dve kašike vode pa sipajte u vanglu.

Sve zamesite i ostavite da stoji oko 30 minuta. Preručite na radnu površinu i uz šaku brašna premesite. Prstima istanjite na debljinu prsta i vadite pogačice čašom. Možete seći štanglice, kvadratiće, trouglove.. Složite na tepiju i svaku pogačicu zasecite nožem ako želite šaru.

Premažite umućenim jajetom, pospite bosiljkom ili origanom. Uključite rernu na 220 stepeni pa dok se rerna zagreva neka i pogačice malko odstoje. Peku se oko 25 minuta. Prijatno!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading