sergej pajić
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Digitalna pismenosti postala neophodna veština za „preživljavanje“ u 21. veku. Na odžanoj  konferenciji "Bezbedno i konstruktivno korišćenje digitalnih tehnologija"  ALO MEDIA SISTEM kao društveno odgovorna kompanija još jednom pokazuje da je siguran saveznik u upoznavavanju sa najnovijim trendovima, ali i izazovima u digitalnom svetu.

Na panel diskusiji učestvovali su brojni stručanjici, ali i mladi koji su uzori novim genreacijama. 


Popularni reper Petrov naglasio je da influenseri imaju uticaj na omladinu, ali opet s druge strane tu su roditelji koji moraju da edukuju svoju decu. 


- Deca  ne treba da gledaju neke sadržaje koji  nisu prikladne za njih. S obzirom da mi radimo muziku koja nije prikladna baš za ispod 18 godina, opet tu je roditeljska odgovornost da moraju da pričaju sa decom, ali pre svega moramo edukovati i roditelje da bi oni znali kako da pristupe na pravilan način sa decom - kaže populani reper. 

Petrov

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 


Odrastao je uz pametne telefone i internet , a od toga je kaže do sada imao samo benefite. 


- Štetu mi nije nikakvu naneo, verovatno zbog mog prihvatanja loše strane posla, ali donio mi je lep život, mada istina je da može doneti velike probleme pre svega psihičke - kaže ovaj mladi reper. 


Najtoksičnije mreže po su njemu Tiktok i Snapchat. Popularni reper osvrnuo se i na brojne grupe gde su muškarci delili slike svojih devojaka, sestara, prijateljica... 
Sergej

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

- To mi je nenormalno što rade, svakakvi ljudi postoje i razni fetiši, ali to mi je baš  skroz nepotrebna stvar - kaže Petrov. 


Za sebe kaže da se ne brine da će neki  njegov ekspilicitni sadržaj izaći u janostjer vodi računa o tome. Dok je povremerni predah od interneta svakako nešto što preporučuje svima. 


- Ja eventualno koristim TikTok, Instagram zbog posla, da se ne bavim javim poslom, ne bi imao ni jednu društvenu mrežu sem WhatsAppa. Gledam da sam što manje na društvenim mrežama- kaže reper i dodaje:
Velika je odgovornost medija, ova koferencija koju je ALO! organizovao je velika stvar i treba da služi za primer i ostalim medijma kako bi se popravila situacija  o o ovko važnoj temi - istakao je reper. 

BONUS VIDEO: 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading