Sergej
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Internet i digitalne tehnologije pružaju pronalaženje informacija, učenje i  istraživanje. Međutim, nove tehnologije nose sa sobom i velike rizike. Pa je tako digitalna pismenosti postala neophodna veština za „preživljavanje“ u 21. veku.

Na odžanoj konferenciji "Bezbedno i konstruktivno korišćenje digitalnih tehnologija"  ALO MEDIA SISTEM kao društveno odgovorna kompanija još jednom pokazuje da je siguran saveznik u upoznavavanju sa najnovijim trendovima, ali i izazovima u digitalnom svetu. Na panel diskusiji učestvovali su brojni stručanjici, ali i mladi influenseri na koje se ugledaju nove generacije.

Muzičar Sergej Pajić uzor je mnogim mladima koji su zakoračili u digitalnu eru. 

- Osećam veliku odgovornost i rado se svaki put odazovem ovakvim diskusijama. Bezbednost na internetu je jedna od najbitnijih stvari danas i zato je to što je ALO MEDIA SISTEM upriličio velika stvar za društvo - kaže muzičar. 

Sergej

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

I sam priznaje da su ga nekada ružni komentari obeshrabrivali, ali da je tokom godina naučio kako da to prevaziđe. 

- Kako sam rastao, više mi to nije bilo bitno jer znam da je to osoba koja sedi na telefonu i kuca takve komentare ništa ne radi od svog života. Nikada se nisam usudio da napišem nekom ružan komentar, moj savet deci je da ne pišu komentare one koje ne žele da neko njima napiše - kaže Sergej. 

Javnost je poslednjih nedelja bila uzdrmana telegram grupama osvetničke pornografije , a poznati muzičar osudio je ovakav vid sajber nasilja. 

- Ma internet je strašan, ja možda nisam kompetentan da pričam o tom jer ja sam muzičar, ali svakako osuđujem to i strašno je - izričit je bio popularni pevač. 

Sergej

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Iako priznaje da je njemu internet mnogo pomogao priznaje da ima i mnogo negativnih strana. 

- Svaki posao pa  tako je internet ima svoje dobre i loše strane, do je tebe šta ćeš da prepoznaš i kojom će stranom da se baviš- kaže sergej i dodaje: 
Zamisliti svet bez interneta za mene je nemoguće ,ali kada odem na odmor isključim telefon 20 dana kao da ne postoji - kaže Sergej. 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading