SA 13 GODINA SAM IZGUBILA POLA KOSE! Anja Bla od detinjstva se bori sa ovom bolešću, a sada progovorila o svemu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Influenserka i dugogodišnja devojka Bake Praseta, Anja Bla, jedna je od najpopularnijih jutjuberki, a sada je otkrila da se kao tinejdžerka susrela sa zdravstvenim problemom.

Naime, Anja se od svojih ranih tinejdžerskih godina bori sa sindromom policističnih jajnika, a svoje iskustvo podelila javno, u želji da pomogne devojkama koje prolaze kroz isto.

- Ja sam menstrualni ciklus dobila sa 12 godina, a već sa 13 sam izgubila pola kose i dlaka je postala ekstremno tanka i talasasta, a imala sam gustu i ravnu kosu. To je bio prvi simptom, ali ja naravno tada toga nisam bila svesna. Od 15-te godine su postale neredovne menstruacije i tek sa 17 sam uradila ultrazvuk i videla da su policistični. I od tada sa vremena na vreme rešim problem pa se opet vrati i tako u krug. Ali svaki put kad se vrati bude sve gore nego prošli put - napisala je Anja, pa dodala da je ovo urođeni poremećaj.

Anja Bla

Foto: Printscreen/instagram

 

PCOS se ne dobija, već je urođeni metabolički poremećaj koji se ispoljava nakon prve menstruacije i u većini slučajeva ga prati insulinska rezistencija - istakla je Anja, pa nastavila:

- Evo označila sam vam ovako koje simptome sam imala, a koje nisam. Svakom može da bude različito. Možete da imate sve, a možete i da imate samo jedan simptom. Inače preko analize hormona možete da utvrdite da li imate PCOS, preko ultrazvuka i simptoma. Kako je meni endokrinolog rekao, nekom se vidi na ultrazvuku, a ne vidi po hormonima i obrnuto. Meni se vide po hormonima, po simptomima i na ultrazvuku. Tj. mogu da pričam u prošlom vremenu jer sam pre par dana ponovila nalaz hormona i išla na ultrazvuk i nisu više policistični - napisalaa je Anja na svom Instagramu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading