PRIZNALA Lejla Kašić otkrila detalje seksualnog uznemiravanja od Ramba Amadeusa "Pipao mi je intimne delove tela"
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Vest da je Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, producentkinja TVCG Lejla Kašić optužila za seksualno uznemiravanje uzdrmala je regionalnu javnost. Nakon optužbi i javnog obelodanjivanja na Instagramu Kašićeva je odlučila da otkrije još detalja o ovom slučaju.

- U medijima i na društvenim mrežama ne želim da se bavim detaljima i da svodim jedno, za mene izuzetno traumatično i potresno iskustvo na nivo tabloida. Institucije koje treba da znaju - znaju tok događaja i trenutak u kom je eskalirao -počela je Lejla.

PRIZNALA Lejla Kašić otkrila detalje seksualnog uznemiravanja od Ramba Amadeusa

Foto: Printscreen/instagram

 

- Reč je o neprimerenom i nedozvoljenom dodiru po intimnom delu tela, uz propratne skeptične komentare, na kraju i njegovo priznanje učinjenog.

Producentkinja emisije „Dnevnica“ prokomentarisala je i činjenicu što je Unicef Ramba Amadeusa razrešio dužnosti ambasadora nakon pisma koje im je uputila.

- Smatram da je Pušić opravdano sankcionisan iz Unicefa, te da će moj nesrećni slučaj biti opomena makar jednom nasilniku da ne učini slično i podrška makar jednoj devojci da prijavi i da ne ćuti. Samo brzim reagovanjem na bilo koji vid nasilja i uznemiravanja možemo sprečiti velike tragedije, tragedije na nivou silovanja ili femicida -rekla je Kašićeva.

Poznati umetnik Rambo Amadeus se povodom ovog slučaja oglasio na svom Fejsbuk profilu, gde je priznao šta je uradio, ali i šokirao javnost načinom na koji je pokušao da se odbrani.

PRIZNALA Lejla Kašić otkrila detalje seksualnog uznemiravanja od Ramba Amadeusa

Foto: Printscreen/instagram

 

Dotičnu gospođicu sam - dok smo se približavali kući socijalno ugrožene porodice, sasvim neplanirano pipnuo ili pljesnuo po dupetu ili pak štipnuo, pojma nemam sad. To nema nikakve veze sa seksom, barem ne s moje strane. Hteo sam da joj nekako dojavim da nemam više šta, da me je saterala u ponižavajući položaj. Nekakav zadnji pokušaj da odustane od grubog upada u intimu jedne porodice. Nesretno artikulisan kvazidrugarski alarm. Seksističan možda, seksualan ne“, napisao je Amadeus, i dodao:

Nije to niko video, nije se ni ona bunila, mogao bih da negiram, ali mrzi me da foliram. Nisam taj lik. Dakle, pljesnuo sam, pipnuo ili štipnuo (stvar forenzičke interpretacije) u trajanju od jedne sekunde. Verujem da postoje satelitski snimci koji to mogu da potvrde, danas se i onako snima svaki pedalj planete.“

U svom obraćanju Amadeus je naveo niz situacija u kojima ga je producentkinja provocirala i ispravljala njegove rečenice, da je u nekoliko navrata tokom snimanja bila neprijatna i da je sve što je uradio bio način da sačuva svoj integritet.

- Naravno, želim  da naglasim da je meni svaki oblik nasilja prema bilo kome, a naročito prema deci i ženama, neprihvatljiv i gnusan. Ali ovde zaista ne osećam da sam bio nasilan nego da sam branio sopstveni integritet. Muškarac na njenom mestu prošao bi gore - završio je umetnik.

Unicef hitno reagovao

Lejla Kašić optužila je Antonija Pušića za delo seksualnog uznemiravanja, i javno je pozvala Unicef da reaguje. Iz Unicefa su se u rekordom roku oglasili zvaničnim saopštenjem u kom su naveli da osuđuju bilo koji vid uznemiravanja, te da će popularni muzičar biti suspendovan s mesta njihovog ambasadora.

SIN VIKI MILJKOVIĆ ŠOKIRAO RODITELJE Mladi Andrej upoznao svoju izabranicu sa majkom i ocem (FOTO)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading