Lukašenko: Mir nije potreban, nećemo klečati
EPA

- Tri dana ‘kontraofanzive’. Ono što vidimo i informacije koje sam dobio od predsednika Rusije, potpuno se poklapaju. Za tri dana uništeno je oko tri desetine tenkova – ofanzivnih, ukrajinskih. Lakše je odbraniti se nego napadati – razumete. Sto dvadeset ili sto trideset borbenih vozila pešadije za tri dana. A najgore je što je stradalo više od 2.100 Ukrajinaca. Dve hiljade i sto! Sa ove strane nešto više od 70. Eto rezultata tog pokušaja ‘kontraofanzive’ - istakao je Lukašenko.

Zbog teškog poraza trenutno ni Ukrajina, a ni Zapad ne znaju šta da rade, istakao je lider Belorusije.

- Nema nikakve kontraofanzive i ne može je biti. A ako je bude – evo rezultata za tri dana. I što je najvažnije – četvrti ili peti dan – tišina. Šta to znači? Pretrpeli su ozbiljan poraz, seli i razmišljaju ( Zapad) šta da rade dalje - dodao je predsednik.

On tvrdi da je Ukrajina razrušila Kahovsku hidroelektranu kako bi sakrila poraz tokom tri dana „kontraofanzive“

- Jasno je da je ukrajinska vojska htela da sakrije tri dana ‘kontraofanzive’ u kojoj je uništeno skoro 200 oklopnih vozila i poginulo više od dve hiljade ljudi - izjavio je beloruski predsednik.

Lukašenko je ponovo izrazio uverenje da ne postoji drugi način da se ukrajinski konflikt reši osim pregovorima. Prema njegovim rečima, to je i stav predsednika Rusije.

- Mir i samo mir. Ali mir nije potreban. Zapad se čvrsto zakačio za Ukrajinu da bi zdrobio Rusiju pod sobom i ponizio je. Ali to se neće desiti. Znate Ruse, znate nas – nećemo klečati. ​​Zato moramo da se dogovaramo dokle god je to moguće. Inače će biti gore - zaključio je Lukašenko, prenosi Sputnjik.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading