aleksandar lukašenko
Foto: Printscreen/Twitter

Cilj Zapada je da zauzme "bar deo" teritorije Belorusije i da tamo pošalje strane trupe, rekao je danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

"U toku je informacioni rat, pre svega u medijima. Ekonomski rat, koji se ne može drugačije nazvati. Činimo sve da zaštitimo zemlju od gorućeg rata. Za sada uspevamo u tome. Mislim da možemo da rešimo ovaj problem – da ne dopustimo sukob", izjavio je on.

Lukašenko je, takođe, dodao da su inicijatori takvih težnji protiv Minska zapravo odbegli opozicioneri iz Belorusije, koji su sada na Zapadu. 

"Apsolutno znamo čime se oni tamo bave. Trče po raznim centrima za donošenje odluka i savetnicima od Amerike do Brisela, tražeći novac. I, što je najvažnije: 'Dajte za medije, za medije!' Na šta im rukovodioci govore: 'Momci, već smo bili u medijima, treba nam nešto žešće'. Poput, ne daj Bože, moskovskog 'Krokus sitija', teroristički napadi. I oružani sukob u Belorusiji. Cilj je da se uđe u Belorusiju i zauzme bar deo zemlje, proglasi svoja vlast i pozovu strance ovde", naveo je dalje predsednik Belorusije. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading