AMERIKA KREĆE U UNIŠTENJE RUSIJE! Bajden će danas potpisati dokument, sve cevi uperene u Putina!
Foto: AP/Evan Vucci

Kako navodi „Politiko” citirajući izvore u američkoj administraciji, SAD bi mogle da pošalju najmanje 30 „M1 Abrams” tenkova Ukrajini kao vojnu pomoć.

Još uvek se ne zna kada će tenkovi biti isporučeni, a obično je potrebno nekoliko meseci da se vojnici obuče da efikasno koriste tenkove, rekli su zvaničnici, prenosi „Si-En-En”.

Administracija predsednika Džozefa Bajdena nije do sada isključivala mogućnost isporuke američkih tenkova u potpunosti, ali su američki zvaničnici prošle nedelje javno rekli da sada nije pravo vreme za slanje tenkova „abrams”, jer su skupi i zahtevaju dosta vremena za obuku.

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski je u više navrata tražio od zapadnih saveznika slanje modernih tenkova, dok se njegova zemlja priprema za, kako vojni analitičari ocenjuju, veliku rusku kontraofanzivu na proleće.

Nemački nedeljnik Špigel objavio je ranije danas da je nemački kancelar Olaf Šolc odlučio da pošalje tenkove „leopard” u Ukrajinu nakon višenedeljne debate. Velika Britanija je već najavila da će poslati 12 svojih tenkova "čelendžer 2" u Ukrajinu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
UMESAN

25.01.2023 12:11

Bajden slanjem oruzja direktno je umesan u rat. Putin ima pravo da gadja i Njujork i Vasington. Smart moze mnogo cak i do SAD.

Goran

25.01.2023 12:33

Amerika može samo da popuši kurac kao i vi