Vladimir Putin
Foto: Tanjug/Tanjug/AP/Printscreen

- Postoje mnoge zabrinutosti da bismo mogli da vidimo prekretnicu ovog leta kada Rusija napravi pravi pomak - rekla je Alisa de Karbonel, zamenica direktora programa za Evropu i centralnu Aziju u Međunarodnoj kriznoj grupi (ICG), citira Politiko.

U članku se takođe napominje da u tom kontekstu šefica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, želi da popuni liderski vakuum koji postoji već duže vreme zbog činjenice da su se lideri Nemačke i Francuske fokusirali na unutrašnju politiku. nego na pomoć Ukrajini.

Publikacija piše da EU sporo pomaže Kijevu, ali da istovremeno ne može sebi priuštiti političku nestabilnost po ovom pitanju. Ukrajina je u odgovoru navela da Brisel treba hitno da donese odluke, piše Politiko.

U sredu je ruski ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
ISTINA

29.03.2024 11:47

Sta je misevi prpa a,gotovi ste!Proci cete kao i 1940.Napred Rusi razbucajte te fasiste i kolonizatore!