Vanja Đorđevska
Foto: Printscreen/Printscreen

Ovim povodom tri osobe su pritvoru u trajanju od 48 sati, dok je glavnoosumnjičeni u bekstvu. Na saslušanju je od jutros i otac ubijene devojčice.

Inače, skopski mediji prenose da je za otmicu i ubistvo Krivičnim zakonom Severne Makedonije predviđena kazna u trajanju od najmanje 10 godina do doživotne robije.

Društvene mreže obiluju komentarima kakva bi kazna trebalo da zadesi počinioce. Odmah je počela da se širi peticija, kojom se traži smrtna kazna za Vanjine ubice.

"Zatvorska kazna nije odgovarajuća kazna za ove monstrume"

Neki od komentara govore i da treba uvesti posebnu kaznu, jer "zatvorska kazna, ma koliko ona bila velika u Makedoniji, nije odgovarajuća kazna za ove monstrume".

Podsetimo, telo četrnaestogodišnje devojčice, Vanja Đorčevske, pronađeno je danas, a policija je saopštila da je tinejdžerka ubijena. U njeno ubistvo umešano je pet osoba.

 

 

U blizini Vanjinog tela pronađena je još jedna ubijena osoba, Panče (74), frizer. Isti ljudi, kako navodi makedonsko tužilaštvo, ubili su i Vanju i Pančea.

Kako navode iz MUP-a, motiv je lični interes, dok je prema njihovim navodima odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading