ljupče i vanja
Foto: Alo/Društvene mreže

Praksa Ministarstva pravde pokazuje da do sada nije bilo slučaja da Turska odbije da Makedoniji izruči lice osumnjičeno za zločin ili osuđenog zločinca.

Kako pišu makedonski mediji, u njihovim institucijama su rekli da je dokumentacija prikupljena i da će biti poslata nakon što bude prevedena na turski jezik. Onda je na redu Turska.

Postoje dva filtera. Najpre odlučuje Sud za teška krivična dela, a zatim Ministarski savet na zahtev Ministarstva pravde. Ako sud odobri, Palčo može da se žali. Proces se nastavlja u Veću ministara.

Međutim, ne ceni se samo Palčeva odgovornost u slučajevima otmice i ubistva Vanje Đorčevske i Panča Žežovskog, već i politički deo. Ako kaže da ga gone zato što je politički disident, to će razmotriti turske vlasti.

Makedonija i Turska imaju bilateralni sporazum.

Podsećamo, Palčo je sinoć uhapšen na autoputu. Dok je bio u Turskoj, kontaktirao je ljude iz Makedonije. Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, u interesu istrage, nije otkrio s kim.

(Skopje1)

BONUS VIDEO

@alo_portal Milena Popović priznala šta je sve uradila na svom telu Celu emisiju “U RINGU” sa Milenom Popović možete pogledati na našem YouTube kanalu ▶️ #alo #alodnevnenovine #milenapopovic #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading