PEKING ĆE „DOVESTI RAT NA ZAPAD“ Američki stručnjak otkriva koja godina je ključna
Foto: chinamil.eng

„Ako slušate šta kineski predsednik Si Đinping kaže, verujem da će na kraju povratiti Tajvan silom do kraja naredne godine“, rekao je Bas za emisiju „Street Signs“.

Bas, koji je osnivač i glavni investicioni direktor kompanije „Hayman Capital Management“, rekao je da Si, slično kao i ruski predsednik Vladimir Putin, nije zabrinut za ekonomske posledice takvog napada, navodi „CNBC“.

„Mi na Volstritu volimo da mislimo da Si to nikada ne bi uradio, jer to nema ekonomskog smisla. Moramo da prestanemo da razmišljamo na taj način, i da bukvalno počnemo da slušamo šta čovek govori“, rekao je on.

Kineski predsednik je, prilikom potvrđivanja svog trećeg mandata u martu, naveo potrebu, da se „promoviše miran razvoj odnosa preko moreuza“ sa Tajvanom, ali je naglasio da bi njegova zemlja trebalo da se suprotstavi „spoljnim silama“ i pokretima za nezavisnost.

Spor oko Tajvana je globalno žarište, a većina na Zapadu ga smatra samostalnom državom. Peking je, u međuvremenu, pozvao na „ponovno ujedinjenje“ sa Tajvanom, prošle godine opisujući svoj status u „beloj knjizi“ kao „nepromenljivog“ dela Kine.

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je takođe u aprilu saopštilo, da je Tajvan pitanje kineskog „suvereniteta i bezbednosti“, i upozorilo na strano mešanje.

„Si Đinping nije ekonomski fokusiran. Ekonomija je neka vrsta sredstva za postizanje njegovog cilja, veoma slično Putinu“, rekao je Bas, dodajući, da je Putinu stalo do ekonomije, Rusija nikada ne bi napala Ukrajinu.

Rat je samo još jedan korak u planovima vladajuće klase da preuzmu čovečanstvo, i steknu moć i kontrolu nad svim ljudima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading